Mržnja između Crvene zvezde i Partizana kakva se ne pamti - Kamere su snimile šokantne scene

Ovako nešto je nerealno

Mržnja između Crvene zvezde i Partizana kakva se ne pamti - Kamere su snimile šokantne scene

Midhat Šljivak

Mržnja između najvećih beogradskih i srpskih klubova, Crvene zvezde i Partizana, sve je veća i veća. Poruke s tribina su sve žešće, a u njima učestvuju i poznati sportisti.

Crvena zvezda i Partizan nalaze se na ratnoj nozi. Nikada nije vladala tolika mržnja između navijača dva kluba nego što je to slučaj danas, pa u svim sportskim sekcijama možemo vidjeti brutalne uvrede s obje strane.

Jučer je na meču košarkaške Eurolige bilo žestokih skandiranja prema rivalu. Ono što je šokantno, među onima koji su pjevali uvrjedljive pjesme bila su i dvojica fudbalera, Radovan Pankov i Strahinja Eraković.

Bivši fudbaleri Crvene zvezde s tribina su bodrili crveno-bijele košarkaše. Pankov je uhvaćen dok skandira, Partizane na ku**c, a zatim je igrač varšavske Legije snimljen i dok vrijeđa legendarnog trenera Željka Obradovića riječima "Željko, Turčine."

Oglasi

S druge strane fudbaler Zenita Strahinja Eraković snimljen je u trenucima kada se vrijeđao rival.Pjevao je: "Kad si bio dijete malo, komšija te silovao, jasno je k'o dan, voliš Partizan."

Činjenica da sportisti učestvuju u vrijeđanju protivnika s druge strane, ali i legendi poput Željka Obradovića, zaista je tužna. Očigledno je da ne razmišljaju o posljedicama i da bi im se 'sutra' moglo vratiti kroz karijeru.

Mržnjom su beogradski rivali očigledno zaslijepljeni. To je istinska šteta jer bez ikakve dileme Beograd ima najbolju atmosferu u svijetu košarke.

Poruke za Kosovo na tribinama

Tribine stadiona i dvorana u Srbiji često su ispunjene porukama za Kosovo. Navijači Crvene zvezde sinoć su poslali još jednu.

Oni su tokom utakmice skandirali 'Kosovo je Srbija', a na tribinama su istakli transparent na kojem je ispisana 'Kosovska kletva'.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Političke poruke, vrijeđanje rivala, drugih vjera, narodna, postalo je nešto što se stalno viđa na utakmicama u glavnom gradu Srbije i to itekako zna pokvariti atmosferu.

Cijeli svijet oduševljen je onim što navijači naprave. Mnogi košarkaši kažu da je atmosfera uvjerljivo najbolja u Stark Areni, ali uvijek se nađe nešto da pokvari atmosferu.

Top Komentari

Hanibal
Nas iz BiH ne zanima 0.0% desavanja u susjednoj zemlji. Pisite vise o BiH sportu. Mene vise zanima bosna Visoko ili Stupcanica iz olova nego sve lige susjednih zemalja.
2 1
Drakula
Mrzim zelju ko zvezda i partizan,i izrael i palestina
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi