Pola Beograda narednih mjeseci neće mirno spavati - Čeka se odluka velikana!
Miloš Teodosić razmišlja o budućnosti u KK Crvena zvezda

Teo se oglasio

Pola Beograda narednih mjeseci neće mirno spavati - Čeka se odluka velikana!

Midhat Šljivak

KK Crvena zvezda odigrao je očajnu sezonu u Euroligi. Nije to što je Miloš Teodosić očekivao po dolasku u klub i pod upitnikom je hoće li sjajni playmaker i naredne sezone nositi crveno-bijeli dres.

Miloš Teodosić govorio je večeras o razočaravajućoj sezoni Crvene zvezde u Euroligi i o svom eventualnom ostanku u klubu i za narednu sezonu.

Legendarni playmaker ne krije veliko razočarenje zbog loših nastupa njegovog tima. Javno je to rekao pred kamerama Telegrafa.

"Za mene je ovo razočaravajuća sezona i rezultat. Mogu da nađem sto razloga zašto se ovo desilo i zašto smo u situaciji da igramo nekoliko kola bez rezultatskog značaja", rekao je Teodosić.

I pored lošeg nastupa u elitnom društvu crveno-bijeli igraju jako dobro u ABA ligi. Tamo su prvi i glavni favorit su za osvajanje titule.

Oglasi

"Nije sezona kakvu sam očekivao, a vjerujem i saigrači, te ljudi iz kluba. Koliko god da je teško trebamo se skoncentrisati na ono što nam dolazi, doigravanje ABA lige. Na kraju bismo trebali sjesti i porazgovarati kako dalje za sljedeću sezonu i šta treba uraditi da se ovo ne bi ponovilo."

Sa 37 godina nositi igru jednog euroligaša nije lako. Teo još razmišlja šta će dalje.

"Razmišljao sam o tome. Volim i uživam dok igram. Ovo mi je prva sezona u Beogradu nakon skoro 20 godina i kada dođe kraj sjest ćemo s ljudima iz kluba da vidimo kako ćemo dalje", rekao je Teodosić.

Teodosić ovu sezonu Eurolige završava s prosjekom od sedam poena i pet asistencija po meču i vrlo je moguće da mu je ovo posljednja sezona u karijeri ako se odluči na odlazak iz Crvene zvezde.

Oglasi

Miloš Teodosić je apsolutna legenda Eurolige

Miloša Teodosića čeka mjesto među legendama Eurolige. Jedan je od najboljih playeva koji su se ikada pojavili.

MVP iz 2010. i šampion iz 2016. godine ima veliku karijeru iza sebe koju je uglavnom proveo u Olympiacosu i moskovskom CSKA.

Nakon dvije godine u Los Angeles Clippersima on se 2019. godine vratio u Evropu. Četiri godine je proveo u Virtusu kojeg je vodio do titule Eurocupa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Prošlog ljeta odlučio se na povratak kući. Crvena zvezda ga je dočekala raširenih ruku, on je vukao koliko je mogao, no niko ne može sam.

Sada je pitanje hoće li uopšte igrati naredne sezone. Volje ima, ali sada je na potezu Crvena zvezda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi