Pravi haos na ulicama Beograda sinoć: Navijači Partizana leže po cesti, huligani ih tuku motkama

Svi sumnjaju da se radi o navijačima ljutog rivala Crvene zvezde

Pravi haos na ulicama Beograda sinoć: Navijači Partizana leže po cesti, huligani ih tuku motkama

S. Mlaćo

Partizan je sinoć u okviru 23. kola Eurolige savladao litvanski Žalgiris 81:72, te upisao vrijednu pobjedu u borbi za plasman na play off.

Sve je bilo riješeno tek pred sami kraj kada je Partizan vodio 75:64, te mirno priveo meč kraju, a mirno nije bilo poslije same utakmice. Naime, na društvenim mrežama pojavio se video gdje se vidi da grupa maskiranih huligana napada ispred beogradske Arene domaće navijače.

Navijači Partizana sretni i zadovoljni krenuli su u ugostiteljske objekte i u svoje domove, ali pojavila se grupa huligana koja je bila veoma spremna za haos. Nosili su između ostalih motike, te je nastao pravi haos.

Nikome nije bilo jasno šta se dešava, te ko su navedeni, a praktički smo vidjeli stampedo. Brojni navijači pokušali su izbjeći navedene i krenuli su bježati, a još uvijek nije poznato ko stoji iza ovog napada.

Po društvenim mrežama navodno se priča da se radim o navijačima Crvene zvezde i da su oni priliku iskoristili da se ponovo okušaju sa ljutim rivalima.

Oglasi

Poznato je da Crvena zvezda ima veliki broj fanova u Novom Beogradu i očigledno su sinoć spremni dočekali novu akciju.

Video koji se pojavio zaista je uznemirujućeg karaktera, a više lica nepomično leži na travi dok se huligani iživljavaju nad njim.

Nema informacija koliko osoba je povrijeđeno, te da li je neko uhapšen, no srbijanska javnost je potpuno zgrožena.

Vrlo često se desi da navijačke skupine zatim uzvrate za slične stvari, pa je očekivati da će se to desiti i u ovom slučaju, a to naravno nikome nije donijelo dobro.

Dozier je bio junak Partizana

Kada je sama utakmica u pitanju, Partizan je upisao važnu pobjedu i sada je na desetoj poziciji.

U redovima Partizana odličnu partiju je pružio Dozier sa 23 ubačena poena, dok je LeDay ubacio 21 poen i dodao pet skokova.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Žalgirisa prvo ime bio je Evans, koji je večeras bio raspucan u Boegradu i utakmicu je završio sa 25 ubačenih poena.

Partizan je sada na desetoj poziciji i omjeru 12-11, koliko imaju Baskonia, Valencia, Olympiakos, dok je Žalgiris na 16. poziciji s omjerom 8-14 i mnogo su daleko od pozicija koje vode u doigravanje 11 kola prije kraja regularnog dijela Eurolige.

Top Komentari

Ham0
Lijepo od njih
0 0
Mlaćo: "Nosili su između ostalih motike, te je nastao pravi haos". Ovo su ipak MOTKE a motike su ipak nešto drugo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi