Brutalna provokacija navijača Partizana prema Crvenoj zvezdi - Udarili su ih tamo gdje najviše boli!
Provokacije beogradskih rivala su ogromne (Foto: AFP)

Kratka i jasna poruka

Brutalna provokacija navijača Partizana prema Crvenoj zvezdi - Udarili su ih tamo gdje najviše boli!

Midhat Šljivak

Otvoreno neprijateljstvo srpskih velikana Partizana i Crvene zvezde iz godine u godinu je sve veće, a provokacije s obje strane u najvažnijim utakmicama su brutalne. Tako su danas fanovi crno-bijelih odlučili da udare protivnika tamo gdje ih najviše boli - fuziju s FMP-om koja se desila 2011. godine.

KK Crvena zvezda odlučila se 2011. godine na fuziju s ekipom FMP-a zbog veoma teške finansijske situacije i dugova od preko 13 miliona eura. Za predsjednika je izabran Nebojša Čović, a FMP je dobio sva prava koja je imao beogradski velikan.

FMP je postao KK Crvena zvezda Beograd. Zvezda je ustupila ime kako bi se izbjegao stečaj, a za ovu 'uslugu' crveno-bijeli su FMP-u trebali uplatiti nepoznat iznos novca.

Za navijače rivalskog Partizana taj 12. august je značio gašenje originalne Crvene zvezde. Žestoko su proslavili taj datum, a danas je navijačka stranica beogradskih crno-bijelih proslavila 'početak kraja' najvećeg rivala.

Prisjetili su se jedne od najvećih pobjeda svog tima nad Zvezdom od 118:77 i poslali su jasnu poruku.

Oglasi

"Na današnji dan 2011. godine Partizan je ugasio originalnu Crvenu zvezdu. Četiri mjeseca kasnije FMP je preimenovan u Crvenu zvezdu", napisali su navijači Partizana.

FMP i Čović su spasili Crvenu zvezdu koja je potom u narednim godinama postala dominantan faktor u reagionalnoj košarci.

Šest puta su crveno-bijeli su od tada postali prvaci ABA lige, osvojeno je osam titula prvaka Srbije, te osam trofeja pobjednika Kupa.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ove titule 'partizanovci' ne priznaju kao Zvezdine. Za njih je ovaj klub protiv kojeg igraju zapravo FMP i apsolutno niko im ne može promijeniti mišljenje.

Top Komentari

Hanibal
Sta nas u BiH zanima kosarka u susjednoj zemlji, a pogotovo klubova koji odgajaju koljace na stadionima i u sportskim arenama.
1 1
DDG
Bravo redakcijo. Još jedan prilog o grobarima i delijama
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti