Mathias Lessort je tako spustio Delijama da mu to nikad neće zaboraviti i oprostiti
Genijalan način provokacije francuskog košarkaša

Nevjerovatna scena

Mathias Lessort je tako spustio Delijama da mu to nikad neće zaboraviti i oprostiti

M. Šljivak

Mathias Lessort razbio je Crvenu zvezdu pod košem i vodio je Panathinaikos do trijumfa u Beogradu (89:76). Bivši košarkaš Partizana imao je žestok doček od Delija, on je mirno pretrpio uvrede, a zatim im je nakon utakmice žestoko spustio.

Dolazak Mathiasa Lessorta u Beograd očekivano je privukao ogromnu pažnju. Bivši košarkaš Crvene zvezde i Partizana imao je vruć doček i zasut je brojnim uvredama s tribina.

Ipak, on se nije previše obazirao na to. Na parketu je pregazio crveno-bijele, a navijači su ga i ispratili pljuvanjem i uvredama, no Francuz je ostao miran kao nikad.

On je međutim nakon utakmice tako spustio Delijama i ostalim navijačima Crvene zvezde da mu to nikad neće oprostiti i zaboraviti. Izjava je glasila.

"Arena je danas bila kao džungla. Sa nekim zebrama, delfinima, majmunima i ponijima. Ovo je velika pobjeda i veliki rezultat za nas", poručio je Lessort nakon meča.

Oglasi

Mnogi su se pitali zbog čega je francuski centar spominjao životinje. Nije bilo nikakvog smisla, ali potom je otkriveno. Početna slova životinja koje je izgovorio imaju simbol ZDMP.

Ovaj simbol je skraćenica za uvrjedljivu pjesmu koju navijači Partizana pjevaju najvećem rivalu, a koja nosi naziv 'Zvezdu da mi ponude'...

Tako je Lessort na brutalan način ponizio Delije i Crvenu zvezdu. Izveo je to na nevjerovatan način i nakon ovog sigurno se još više zamjerio navijačima beogradskog kluba.

Treba istaći svakako da je francuski košarkaš protekle noći ubacio 19 poena u pobjedi Panathinaikosa od 89:76, te je ovim porazom Crvena zvezda ostala bez ikakve šanse da se domogne doigravanja.

Lessort iz Beograda odlazi kao apsolutni pobjednik. Šifrovanom porukom je nadmudrio navijače crveno-bijelih i postao je još veći junak među navijačima Partizana.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Mržnja prema Francuzu od navijača Zvezde kreće još od njegovog dolaska u Partizan 2021. godine. Označili su ga izdajnikom jer je ranije nastupao za njihov tim, a potom je napravio brojne scene na parketu zbog kojih su mnogi navijači crveno-bijelih kivni na njega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi