Jedna rečenica bila je dovoljna

Najveći genijalac ikad: Pep otkrio šta je rekao zbunjenom Gvardiolu, a to je Hrvata preporodilo

Endin Čaušević

Manchester City jučer je ubjedljivo savladao na Etihadu ekipu Lutona sa 5:1, a ponovo je sjajan bio Joško Gvardiol. O Hrvatu je nakon meča pričao i Pep Guardiola koji je objasnio šta je bilo ključno da Gvardiol počne igrati na vrhunskom nivou u Cityju.

Gvardiol je prošlog vikenda zbog povrede na poluvremenu izašao iz igre protiv Crystal Palacea i mnogi su smatrali da za Real Madrid neće biti ni spreman, no Hrvat je u svega pet dana odigrao dvije nevjerovatne utakmice.

U spektaklu u Madridu protiv Reala koji je završen rezultatom 3:3 uspio je da zabije sjajan pogodak u finišu utakmice, ali se nije zaustavio na tome i jučer je ponovo zatresao protivničku mrežu.

Manchester City je igrao pred svojim navijačima protiv Lutona i ubjedljivo slavio sa 5:1, a čak četiri gola domaći su postigli u drugom poluvremenu.

Gvardiol je bio među najboljim igračima na terenu, a da pogodak protiv Reala nije bio slučajnoj pokazao je jučer u sudijskoj nadoknadi kada je postigao gol za konačnih 5:1.

Hrvatski defanzivac je s vrha kaznenog prostora sjajno pogodio mrežu Lutona i iako mu je lijeva noga "jača" pokazao je da u desnoj ima pravi top jer je ovo bio drugi pogodak "slabijom nogom" za Gvardiola.

Nakon utakmice engleski novinari pitali su Guardiolu da komentariše sjajne igre i golove koje je Gvardiol postigao u svega nekoliko dana.

Iako Hrvat nije na početku previše blistao kada je došao u City u posljednje vrijeme je zaista odličan, a Guardiola je odlučio da objasni šta je bilo ključno što je rekao Gvardiolu nakon čega se sve promijenilo.

"Dosta se popravio. Na početku je bio malo zbunjen i gubio je dosta lopti, ali sam mu rekao da defanzivci moraju igrati jednostavno. Shvatio je poruku i postao je nevjerovatno dobar. Teško je naći takve igrače. Pokazao je da je odličan i desnom nogom", rekao je Guardiola nakon jučerašnjeg meča.

Gvardiol je pored pogotka za konačnih 5:1 desetak minuta ranije upisao i asistenciju kada je Doku dao četvrti gol za Manchester City na ovom meču.

Hrvat je u dosadašnjem dijelu sezone upisao 34 utakmice u svim takmičenjima za Manchester City i ima dva gola, te dvije asistencije.

Iako je na početku sezone bio poprilično "izgubljen" i trebalo mu je vremena da se uklopi u tim sada je Gvardiol pokazao da je City njegovim dovođenjem napravio odličan posao, te da je dobio sjajno pojačanje u odbrani.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Građani su za hrvatskog reprezentativca ljetos izdvojili čak 90 miliona eura kada su ga doveli iz Leipziga. Gvardiol je potpisao ugovor do ljeta 2028. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.