Pep hvalio Kroosa, a po dolasku u Manchester okrenuo priču: "Taj dečko vrijedi 200 miliona eura"

Koga smatra najboljim u Realu?

Pep hvalio Kroosa, a po dolasku u Manchester okrenuo priču: "Taj dečko vrijedi 200 miliona eura"

Edmir Škorić

Pepa Guardiolu je iznenadio fudbaler Real Madrida koji je još jednom pokazao svoju kvalitetu.

Real Madid i Manchester City su odmjerili snage u fudbalskom klasiku u utorak navečer na Santiato Bernabeu, gdje je City poveo, Real preokrenuo, na kraju opet poveli Englezi s 3:2, da bi Valverdeovim golom domaćin došao do 3:3.

Znali smo to i prije prve utakmice, ali sada je i definitivno - revanš donosi pravi spektakl i do posljednjeg trena neće se znati ko ide u polufinale. Veliki broj zvijezda bio je predstavljen u utorak navečer, a hvalospjevi su stizali sa svih strana.

Guardiola je u noći kada je odigran meč hvalio Tonija Kroosa, za kojeg je rekao da je "s njim minuta kao vječnost".

"Već nakon minute na Bernabeuu se utakmica činila kao vječnost. Bilo je teško", poručio je trener Građana poslije susreta.

Oglasi

Kroos je godinama jedan od najboljih veznjaka i ponovo je bio starter, dok je Luka Modrić ušao s klupe, a Hrvatov nastup pak legendarni Peđa Mijatović smatra najboljim.

"Njegov ulazak promijenio je utakmicu", rekao je nekadašnji fudbaler kraljevskog kluba. Dobre patije pružali su i drugi akteri meča jedne i druge ekipe. Guardiola je po povratku u Manchester nahvalio još jednu zvijezdu Madriđana.

"Za mene je on najbolji, on je zvijezda od 200 miliona, sve radi dobro....", izjavio je trener Manchester Cityja dok je govorio o Rodrygu Goesu, talentovanom Brazilcu koji je postigao drugi gol za Real.

Engleski klub ga je već pokušao potpisati prije nekoliko godina, prije nego što je Real Madrid preuzeo vodstvo.

Smatralo se da bi Rodrygo mogao biti "žrtva dolaska Kyliana Mbappea", ali očito je da Real nema namjeru da ga proda jer ga, poput Guardiole, smatra jednim od najboljih i uvjereni su da Brazilac ima još puno toga da da te da će svejedno imati dovoljno prostora za igru i pored dolaska Francuza ovog ljeta.

Oglasi

Protivnički timovi će zaista imati gotovo nemoguću misiju kada dođu u iskušenje da zaustave trio Mbappe - Vinicius - Rodrygo.

No, to nije problem Pereza, Ancelottija i Reala već trenera i predsjednika te navijača ostalih timova, a jasno je da se polako formiraju novi Galaktikosi, s obzirom na to da Mbappe neće bti jedina zvijezda koja će doći u narednom periodu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Brine navijače činjenica da pojedni majstori moraju da odu, poput Luke Modrića kojem ističe ugovor, ali godine čine svoje i Hrvat će prije ili kasnije, baš kao Kroos ili Carvajal, morati da digne sidro i da nakon svega napravljeno, a napravljeno je previše, kaže zbogom Madridu.

Inače, Realu slijedi gostovanej kod Mallorce u La Ligi gdje je jako blizu osvajanja nove titule, a onda u srijedu navečer gostuje na Etihadu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti