Hrvati slave što imaju takve majstore: Savršen volej Kovačića, a onda spektakl Gvardiola!

Obojica zatresli mrežu danas protiv Lutona

Hrvati slave što imaju takve majstore: Savršen volej Kovačića, a onda spektakl Gvardiola!

Endin Čaušević

Manchester City danas je na Etihadu pobijedio Luton sa 4:1 u okviru 33. kola engleskog Premiershipa, a fantastičan pogodak postigao je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

Aktuelni prvak Engleske uspio je da dođe do važna tri boda u borbi za obranu titule, te je danas pred svojim navijačima očekivano savladao Luton.

City je do prednosti stigao već u drugoj minuti kada je Erling Haaland šutirao, a lopta pogađa Hashioka i završava u mreži gostiju za 1:0.

Do kraja prvog poluvremena mreže su mirovale, ali su Građani u nastavku utakmice uspjeli još četiri puta da loptu pošalju iza leđa gostujućeg golmana.

Najljepši detalj utakmice desio se u 64. minuti kada je Alvarez centrirao, a s nekih 16 metara fantastičan volej uhvatio je Mateo Kovačić i pogodio za 2:0 i veliko slavlje navijača Manchester Cityja.

Oglasi

Spektakularan pogodak reprezentativca Hrvatske možete POGLEDATI OVDJE.

Samo 12 minuta kasnije na semaforu je bilo 3:0. City je uspio da izbori penal, a siguran s bijele tačke bio je Erling Haaland.

Luton je uspio u 81. minuti preko Barkleyja da smanji zaostatak na 3:1, no svega šest minuta kasnije na 4:1 povisio je Doku nakon asistencije Gvardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, to nije bio kraj golijade na Etihadu jer je City zabio i peti pogodak. To se desilo u 93. minuti kada se Doku odužio za asistenciju Gvardiolu koji je fantastično pogodio za konačnih 5:1.

Pogodak Gvardiola možete pogledati na OVOM LINKU.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1690272632
Sportska je to sila ...Šta im god dadneš da igraju ...ljudi ubijaju ..
2 0
Aspirator
Prva rečenica, city slavio sa 4:1….. zadnja rečenica “fantastično pogodio za konačnih 5:1”
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi