Guardiola je sinoć nosio sat težak svega 18,8 grama, a bolje je ne znati koliko košta

Rijetki ga nose na ruci

Guardiola je sinoć nosio sat težak svega 18,8 grama, a bolje je ne znati koliko košta

Edmir Škorić

Pep Guardiola jedan je od rijetkih sretnika na planeti koji mogu nositi sat Richard Mille 27-01.

Ovaj komad je iznimno ekskluzivan, budući da se radi o posebnom izdanju koje je marka dizajnirala u čast slavnog španskog tenisera Rafaela Nadala, a samo 50 primjeraka proizvedeno je širom svijeta.

Cijena mu je posebna kao i izgled: vrijedan je 1,3 miliona eura , pa je jasno da nije nešto što je pristupačno svakoj publici.

Trener Manchester Cityja nosio je ovog impresivnog Richarda Millea tokom prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka, utakmice koja je završila uzbudljivim remijem rezultatom 3:3.

Osim spektakularnog dizajna, dragulj katalonskog trenera može se pohvaliti i najlakšim mehaničkim satom na svijetu. Bio je to jedan od jasnih ciljeva odgovornih za kompaniju koju je osnovao Francuz Richard Mille 2001. godine.

Oglasi

Francuski biznismen je tehnologiju i inovacije učinio svojom perjanicom i prenio ih na svoje impresivne satove.

Zapravo, težina koju je Pep Guardiola nosio protiv Real Madrida na Santiago Bernabeu je 18,83 grama. To uključuje, kako brend ističe, remen. Apsolutna lakoća za najekskluzivnija zapešća. Materijali kao što su peti titan, aluminij i litij nalaze se u receptu za ovaj Richard Mille 27-01 .

Richard Mille 27-01 remek je djelo urarstva. Proizvođači uvjeravaju da je napravljen da izdrži ubrzanje veće od 5000G. Njegov dizajn je delikatan koliko i sofisticiran, a temelji se na precizno sastavljenim zateznim kabelima. Podešavanje zatezanja, koje ne smije biti prečvrsto ili pretijesno, moglo bi oštetiti mehanizam ili spriječiti njegov ispravan rad.

Sat je pušten u prodaju za 800.000 eura, no s vremenom je praktički udvostručio svoju vrijednost. To što ga na zapešću nose nagrađivani sportski profesionalci kao što su Rafael Nadal i Pep Guardiola, čini ovaj komad, remek-djelo vrhunske izrade satova, još ekskluzivnijim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi