Carlo Ancelotti večeras je bacio rukavicu u lice Pepu Guardioli: "U srijedu ćemo..."
Italijanski stručnjak nema dileme da će proći dalje (Foto: EPA)

Pred revanš koji se igra u srijedu

Carlo Ancelotti večeras je bacio rukavicu u lice Pepu Guardioli: "U srijedu ćemo..."

Midhat Šljivak

Carlo Ancelotti uvjeren je kako će Real Madrid u srijedu savladati Manchester City na Etihadu i na taj način ostvariti plasman u polufinale Lige prvaka.

Nakon nove pobjede u prvenstvu Španije (Mallorca 1:0) trener Real Madrida Carlo Ancelotti misli je potpuno okrenuo prema utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja.

Italijanski stručnjak pohvalio je svoje momke za večerašnji nastup na veoma teškom gostovanju, gdje Kraljevi uvijek jako teško dolaze do bodova.

"Odličan nastup, kako sam očekivao. Malo smo bili sporiji u prvom poluvremenu, ali smo u drugom pokazali ogroman napredak. Ova nas pobjeda približava tituli. Sretan sam zbog pobjede. Nikad nije lako dobiti Mallorcu.", rekao je Carlo Ancelotti.

Aurelien Tchouameni je riješio meč spektakularnim golom. Italijan je prezadovoljan njegovim nastupom.

Oglasi

"Tchouameni je odigrao na izuzetnom nivou. Igrao je poziciju koju najviše voli."

Novi izazov za Real Madrid slijedi u srijedu. Protivnik je Manchester City u revanš susretu četvrtfinala Lige prvaka. Nakon 3:3 u Madridu Ancelotti vjeruje u prolaz.

"U srijedu ćemo pobijediti Manchester City, ne zato što smo svježiji, već zbog našeg stava prema igri", saopštio je Ancelotti.

Xabi Alonso mijenja Ancelottija?

Carlo Ancelotti odradit će do kraja ugovor s Realom. Italijanski stručnjak u Madridu ostaje do 30. juna 2025. godine.

Oglasi

Tada će legendarni Italijan napuniti 65 godina. Odredio je da će mu posao u kraljevskom klubu biti posljednji u bogatoj karijeri i ide u zasluženu penziju.

Već se nazire ime čovjeka koji će ga naslijediti. To bi trebao biti fenomenalni španski stručnjak Xabi Alonso koji radi istinska čuda s Bayerom iz Leverkusena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Odlučio je Alonso odbiti sve ponude koje su mu stigle ove sezone. Odjavio je Bayern i Liverpool i spremno čeka odlazak Carla Ancelottija kako bi preuzeo Real Madrid.

Imat će i u Madridu fenomenalan tim. Real je sve jači i jači i pitanje je šta će u budućnosti sve napraviti.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Pepi,prevara,jel ti treba još 7 milijardi,pa češ onda možda šta osvojit...
3 2
BAJSJECAR1977
Pepi,prevara,jel ti treba još 7 milijardi,pa češ onda možda šta osvojit...
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi