Bek za beka

Real Madrid i Bayern se sastaju u polufinalu LP, nakon toga završavaju veliku razmjenu igrača!

Eldar Ganibegović

Real Madrid i minhenski Bayern igrat će dvomeč u polufinalu Lige prvaka. Nedugo zatim, predstojećeg ljeta, ova dva evropska velikana trebala bi da završe veliki posao i razmjenu igrača.

Nedavno je okončano četvrtfinale Lige prvaka. Real Madrid je na penale nakon ukupnih 4:4 izbacio Manchester City, dok je Bayern s ukupnih 3:2 bio bolji od Arsenala u dvije utakmice.

Ova dva tima će odmjeriti snage u polufinalu i tražiti put do finala gdje će se sastati protiv PSG-a ili Borussije Dortmund. Nakon toga, uslijedit će spektakl.

Naime, sve više informacija iz stranih medija dolazi o tome kako će ova dva tima napraviti veliku razmjenu igrača. Protagonisti su dva beka, Alphonso Davies i Ferland Mendy.

Informaciju su dali novinari L'Equipea, koji su imali više informacija od novinara iz Španije i Njemačke. Dogovor ima velike šanse za uspjeh s obzirom da su oba igrača još pod ugovorom do 2025. godine, a njihovi menadžeri strahuju da će ih izgubiti za malo novca.

A taj osjećaj u slučaju Alphonsa Daviesa dokazuju oštre izjave sportskog direktora Bayerna, koji je rekao za Sport Bild:

"Dao sam Alphonsu vrlo konkretnu ponudu. Ali ne možemo ga čekati beskonačno. U nekom trenutku u životu morate reći da ili ne."

Najveći znak pitanja ostaje strategija Real Madrida. Ferland Mendy je počeo u La Ligi u 19 utakmica, a Carlo Ancelotti je nekoliko puta rekao da je defanzivac jedan od glavnih igrača u borbi za titulu koja je nakon El Clasica izvjesna.

Francuski igrač doveden je iz Olympique Lyona za 48 miliona eura i vidjet ćemo da li će zaista na ljeto napustiti Kraljeve.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"U defanzivi, on je najbolji lijevi bek na svijetu. Može sve i veoma je jak u duelima jedan na jedan, ali i dva na jedan", istakao je nedavno Carlo Ancelotti.

Zanimljivo je da čelnici španskog velikana igraču nisu ponudili ugovor, iako su za njega bili zainteresovani Arsenal, Liverpool i Manchester City.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.