Nijemci objavili Bayernov plan: Trenera iz snova čekaju do ljeta 2025. godine, a do tada...

Kicker tvrdi

Nijemci objavili Bayernov plan: Trenera iz snova čekaju do ljeta 2025. godine, a do tada...

Edmir Škorić

Minhenski Bayern planira završiti sezonu sa Thomasom Tuchelom, a od ljeta će imati novog trenera. No, sada su njemački mediji objavili "savršen plan" njemačkog velikana, a sve sa željom da od ljeta 2025. godine dovedu trenera iz snova.

Njemački Kicker je objavio kako će Bayern još jednu sezonu ako treba staviti na kocku, kako bi u ljeto 2025. godin na klupu dovela čovjeka o kojem mašta svaki fudbalski navijač bilo kojeg tima.

Dakle, nije teško pogoditi da govorimo o Jurgenu Kloppu. On je već objavio da ide iz Liverpoola čim sezona završi, ali da želi napraviti pauzu od fudbala godinu dana, tako da će na ljeto 2025. ponovo biti dostupan.

Njemački viceprvak Bayern želi Kloppa za trenera i odlučan je da ga čeka da se ponovo vrati. U međuvremenu, Tuchel će odraditi sezonu, ali je pitanje šta za narednu sezonu?

Navodi se da je Bayern odlučio postaviti privremenog trenera koji će odraditi sezonu, ali nije poznato kome će pripasti ta dužnost. Bayern je pokušavao vratiti Juliana Nagelsmanna, no on je odlučio da produži ugovor s Njemačkom, a propali su i bavarski planovi da dovedi Zinedinea Zidanea ili Ralfa Rangnicka.

Oglasi

U užem izboru su navodno ostali Unai Emery (Aston Villa) i Roberto De Zerbi (Brighton), no sada se plan očito mijenja. Bavardi bi mogli dati šansu nekom od domaćih trenera, a onda će 2025. godine krenuti po Kloppa.

Bayernova sezona je bila do prije nekoliko dana potpuno izgubljena, ali su uspjeli da izbore polufinale Lige prvaka, gdje će igrati protiv Real Madrida. Osvoje li Ligu prvaka, sezona će biti spašena, ali to neće značiti da će se klub predomisliti oko Tuchela i da on svejedno odlazi

A što se Kloppa tiče, on pokušava da Liverpoolu donese titulu što će biti teško pored Manchester Cityja i Arsenala, dok je u Evropskoj ligi neočekivano ispao u četvrtfinalu od Atalante. Borba za osvajanje Premier lige je jedino što je ostalo Redsima. Ranije su uspjeli da osvoje Carabao Cup.

Klopp je u Njemačkoj trenirao Mainz i Borussiju Dortmund. Bio je prvak Njemačke s Milionerima, pa je mnogima čudno da će nakon svega možda preuzeti Borussijinog rivala iz Minhena.

Oglasi

Lothar Matthaus predložio trenera Bayernu: "S njim imate sve"

Bayern je tako došao u poprilično neugodnu situaciju u izboru novog trenera. S klubom se sada povezuju Sebastian Hoeness, Roberto De Zerbi i Ralf Rangnick, a na ovu temu se odlučio oglasiti i legendarno Lothar Matthaus.

On je rukovodstvu bavarskog velikana odlučio dati svoj prijedlog za novog trenera. Smatra da je Španac Unai Emery pravi izbor za Bayern.

"Ja bih uzeo Unaija Emeryja iz Aston Ville. Čovjek tamo radi sjajan posao", govori Matthaus i dodaje:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ima ogromno iskustvo na internacionalnom nivou. Osvajao je titule sa Sevillom, govori engleski jezik, može i njemački naučiti, ali ionako svi igrači govore engleski."

"Ne postoji dakle jezička barijera. Emery bi također donio svježinu u tim, bio bi novo lice u Bundesligi i uklopio bi se jako dobro u Bayern", navodi Matthaus.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1713710627
Ni trenera nemaju sudbino milana man utd hihihi hahahaha
0 1
user1713710627
Pitajte prvo klopa , možda gvardiolu hahaha ili ove glupane bayernove hahahahaha FC cirkus Colorado iz munchena hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi