Tek sada se vidi šta je Brazzo radio za Bayern, agent Alphonsa Daviesa iskren: Nije fer ovo što rade

Iznenađeni što im je klub postavio ultimatum

Tek sada se vidi šta je Brazzo radio za Bayern, agent Alphonsa Daviesa iskren: Nije fer ovo što rade

E. Čaušević

Bayern je prije nekoliko dana postavio ultimatum Alphonsu Daviesu kada je u pitanju novi ugovor i da se mora izjasniti u naredne dvije sedmice, a sada je reagovao i njegov agent Nedal Huoseh kojem se takav potez čelnika minhenskog kluba uopšte nije svidio.

Već neko vrijeme se špekuliše o tome da će kanadski reprezentativac na kraju sezone napustiti Bayern i karijeru nastaviti u dresu Real Madrida s kojim je navodno sve već dogovorio.

Davies ima s Bavarcima ugovor do ljeta 2025. godine, te su čelnici ovog kluba odmah krenuli u akciju i već mjesecima pokušavaju da postignu dogovor s njim oko produženja saradnje.

No, Kanađanin je već nekoliko puta odbio Bayernovu ponudu oko novog ugovora, a na onu najnoviju uopšte nije ni odgovorio što je čini se itekako naljutilo čelnike kluba s Allianz Arene.

Njemački mediji objavili su prije nekoliko dana da su čelnici Bayerna postavili ultimatum Daviesu i poručili mu da u naredne dvije sedmice mora dati odgovor da li pristaje ili ne na ponudu koju su mu dali oko novog ugovora.

To je čini se neugodno iznenadilo Daviesa i njegovog agenta koji je odlučio da se oglasi, te je u razgovoru za ugledni Bild poručio da ucjene čelnika Bayerna uopšte nisu dobar potez.

Oglasi

"Nije fer što je dobio ultimatum od Bayerna. Odluku ćemo donijeti tek na kraju sezone kada budemo sigurni oko projekta i situacije što se tiče budučnost ovog kluba", kaže Huoseh i nastavlja.

"Ružno je što Alphonsa napadaju sa svih strana. Prije godinu dana smo bili blizu dogovora, a onda su oni zamijenili skoro cijelu upravu kluba. Niko nam se nije ni javio sedam mjeseci iako sam i ja sam pokušao da ostvarim kontakt tada, ali se ništa nije desilo".

"Sada nam daju ultimatum i mi bismo trebali reagovati u manje od dvije sedmice jer je klub sada pod pritiskom što im je trebalo dugo vremena da poslože stvari nakon tih promjena? To nije zaista fer".

"Ovo je veoma važan ugovor u Alphonsovoj karijeri i očekuju da donesemo odluku bez da znamo ko će biti trener iduće sezone i kako će ekipa izgledati? To se neće desiti i zato smatram da nije u redu da se postavljaju ultimatumi, a takve stvari nisu riješene u klubu".

Oglasi

U Bayernu su svjesni da je vremena sve manje i ukoliko ne uspiju produžiti Daviesov ugovor do ljeta onda će biti u problemu i vjerovatno će ga morati prodati kako Real pošalje ponudu.

Sigurno je da će željeti izbjeći scenario da Kanađanin za godinu dana ode bez obeštećenja iz kluba, a navodno ukoliko ga odluče prodati ovog ljeta mogli bi zaraditi oko 50 miliona eura.

Daviesa je otkrio Hasan Salihamidžić koji ga je doveo iz Vancouvera za 14 miliona eura, te se ispostavilo da je to bio pun pogodak Brazze.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Huoseh je priznao da je sa Salihamidžićem prije godinu dana skoro sve dogovorio oko novog ugovora, te da je Davies isti trebao potpisati. No, sve je palo u vodu kada su čelnici Bayerna na kraju sezone uručili otkaz nekadašnjem bh. reprezentativcu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
7 mjeseci se nisu javljali i onda se čude što se raspadaju polako cccc sramoto od kluba , pa SDA je za vas institucija !!!
1 0
Baron22
I kad čujem ko fol bayern klub , ovo , ono , posluju ko fol ...moj ***** i klub , sramota , počeli prijetiti a ne znaju ko je trener hahahaha nema vama lige prvaka narednih 15 godina zapišite odmah današnji datum mamu vam glupu !!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi