Na listi nema Messija i Ronalda

Walker otkrio imena trojice igrača protiv kojih mu je bilo najteže igrati: "Oni su noćna mora"

Endin Čaušević

Engleski reprezentativac Kyle Walker u svojoj karijeri imao je priliku da igra protiv najboljih fudbalera svijeta, a u intervjuu koji je dao prije nekoliko dana otkrio je imena trojice igrača koje mu je bilo najteže čuvati.

Walker već dugi niz godina igra na vrhunskom nivou, a od ljeta 2017. godine član je Manchester Cityja s kojim je osvojio skoro sve što je mogao.

Ovaj 34-godišnjak važi za jednog od najboljih desnih bekova na svijetu u prethodnih desetak godina, te je jedan od onih na kojima Pep Guardiola ima ogromno povjerenje zbog čega mu je dao i kapitensku traku.

Pred početak Evropskog prvenstva u Njemačkoj iskusni 34-godišnjak pojavio se u jednom podcastu, te je dao intervju u kojem je pričao o mnogim zanimljivim stvarima iz svoje dosadašnje karijere.

Walkera su pitali protiv kojih igrača mu je bilo najteže igrati, a on je posebno izdvojio tri imena.

Iako je imao priliku da igra protiv najboljih igrača svijeta uključujući Lionela Messija i Cristiana Ronalda na kraju se oni nisu našli na njegovoj listi.

"Prvo ću reći Neymar i Eden Hazard. Nisi znao šta će napraviti i gdje će da krenu s loptom. Oni su jednostavno uživali da igraju fudbal i to si mogao da vidiš na njima", počeo je Walker i nastavio.

"Volim da gledam kako Neymar igra, to je prava zabava. On već godinama nosi reprezentaciju Brazilac na svojim ramenima i nije mu sigurno lako. Ta zabava nekad nestane, ali je on pravi čarobnjak s loptom".

"Pored njih dvojice još jednog bih izdvojio koji je bio ista noćna mora kao i oni. To je Sadio Mane. On je bio 'sirov' talent i bilo je trenutaka kada si znao gdje će se kretati i šta će uraditi, ali ga je bilo svejedno teško čuvati. Bio je odličan u Liverpoolu, ali i čak i dok je bio ranije u Southamptonu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mnogi su se iznenadili što Walker na tu listu nije uvrstio Messija i Ronalda s kojima je imao također duele na terenu, ali očito je da su trojica navedenih na njega ostavili veći utisak.

Sa Hazardom i Maneom je godinama vodio duele u Engleskoj dok su oni igrali za Chelsea, odnonso Liverpool, dok se s Neymarom nije toliko često sastajao na terenu, ali ga je Brazilac očito posebno impresionirao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.