Guardiola odlazi 2025. godine, a City mu je već odabrao zamjenu

Misli se na budućnost

Guardiola odlazi 2025. godine, a City mu je već odabrao zamjenu

Edmir Škorić

Pep Guardiola je navodno odlučio da još jednu sezonu ostane u Manchester Cityju i da u ljeto 2025. godine napusti klub u kojem je osvajao Premier ligu četiri godine uzastopno.

Nakon Barcelone i Bayerna, Pep Guardiola je formirao fudbalsku moćnu silu u Engleskoj. Osvajanjem Lige prvaka prošle sezone, može se reći da je osvojio sve što je mogao, no ostat će tu još jednu sezonu, a onda svoje mjesto prepustiti nekom drugom.

Kome, teško je reći, ima još cijela godina dana pred nama, ali engleski mediji uvjeravaju da je uprava engleskog prvaka već izabrala i da je odluka da ga naslijedi Michel, čudotvorac Girone u minuloj sezoni. 48-godišnjak je španski klub od borbe za opstanak doveo do toga da se bori za titulu, da nadigra velikane poput Barcelone i da izbori grupnu fazu Lige prvaka.

Njegov impresivan rad nije prošao nezapaženo, pa su u Manchester Ciyju odlučni da ga angažuju. Michel bi trebao nastaviti posao koji za sada jako dobro obavlja Guardiola, koji je već osam godina u Engleskoj.

Pod vodstvom Pepa City je postao jedan od najjačih timova na Starom kontinentu. Svoj prvi naslov u Ligi prvaka osvojili su upravo pod Pepom, a u Premier ligi gotovo da nemaju konkurenciju.

Oglasi

Michel je postao prvi favorit za novog trenera Cityja zbog njegove taktičke oštroumnosti i uspjeha u razvoju mladih igrača, a u prilog Cityju ide i to što je Girona jedan do klubova City Groupa, koji uprava i sa Manchester Cityjem.

Naravno, teško je doći umjesto Guardiole i na pravi ga način zamijeniti, ali Michel je vodeći Gironu pokazao za šta je sve spreman i nada se naravno da će ubrzo i sam dobiti veliku priliku, a poziv Cityja svakako ne bi odbio.

48-godišnjak je radio prije i Huesci te Rayo Vallecanu, a već je imao nekoliko ponuda ranije ove godine, no odlučan je voditi Gironin projekat do kraja, odraditi historijsku sezonu u Ligi prvaka, a onda spakovati kofere i zaputiti se na Otok.

Posljednje vrijeme svjedočimo velikom broju promjena na trenerskim pozicijama. Liverpool je Kloppa zamijenio Slotom, novog trenera ima i Juventus, dobit će ga i Milan, Hansi Flick je u Barceloni, Bayern će angažovati Vincenta Kompanyja, a Chelsea Enza Marescu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je Guardiola nedavno najavio da bi mogao otići iz Cityja na kraju sezone 2024/25, iako ta odluka nije zvanična.

Guardiola je City vodio kroz 472 utakmice. Ostvario je omjer od 349 pobjeda, 57 remija i 66 poraza, a s klubom je osvojio sve što se moglo. Šest puta bio je prvak Premier lige, a u sezoni 2022./23. klubu je donio i prvi trofej u Ligi prvaka. Ove sezone je odbranjena titula u Premier ligi, ali je neočekivano City poražen u finalu FA kupa od Manchester Uniteda, dok je u Ligi prvaka ispao u četvrtfinalu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ramo Legenda
Nemojte da vas zavara činjenica da je pobijedio velikana Barcelonu, i samim tim da ga to cini dobrim trenerom. Ovu barcelonu je naguzio svako imalo ozbiljan osim šugavaca atletico madrida koji su gaće skinuli prije utakmice samo da bi realu otežali
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi