Završen najveći transfer ovog ljeta - Manchester City prodao dragulja, ali ostaje u Engleskoj

Taylor Harwood-Bellis u Southamptonu

Završen najveći transfer ovog ljeta - Manchester City prodao dragulja, ali ostaje u Engleskoj

Eldar Ganibegović

Iako ljetni prijelazni rok još nije počeo, neki transferi koji će se dogoditi već su potvrđeni, a mahom se radi o igračima koji su bili na posudbama.

Sezona u Engleskoj je završena jučerašnjim finalom FA Cupa na Wembleyju u kojem je Manchester City rezultatom 2:1 poražen od Manchester Uniteda.

Dan nakon poraza od Crvenih đavola u finalu najstarijeg fudbalskog takmičenja na svijetu, dolaze vijesti kako je završena prodaja dragulja s Etihada.

Naime, 22-godišnji stoper Taylor Harwood-Bellis od ljeta će i zvanično postati član Southamptona koji se vratio u englesku elitu.

Ovaj fudbaler je dijete Manchester CItyja, a igrao je do sada na raznim posudbama - za Blackburn, Anderlecht, Stoke City, Burnley i Southampton.

Minule je sezone nastupio na 46 utakmica za Southampton u svim takmičenjima, te je postigao dva gola i podijelio četiri asistencije.

Oglasi

Ugovor s Manchester Cityjem je imao do ljeta 2025. godine, ali ga neće odraditi do kraja jer je Southampton odlučio da otkupi njegov ugovor.

Tako će na račun Manchester Cityja biti uplaćeno 23 miliona eura, što je najskuplji do sada potvrđeni transfer za ovo ljeto.

Radi se o dečku koji je nastupio na čak 67 utakmica u mlađim kategorijama Engleske i postigao četiri pogotka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bio je i kapiten U-21 reprezentacije Engleske s kojom je 2023. godine osvojio Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine.

S U23 timom Manchester Cutyja je bio prvak Engleske, također i s U18 timom, s Burnleyjem je 2023. godine osvojio Championship, a ima i dva Liga kupa s Manchester Cityjem.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi