Pričao je ružne stvari o Pepu, pa mu se sve obilo o glavu: Guardiola ga ne želi ni na treninzima

Vraća se s posudbe, ali se na Etihadu neće dugo zadržati

Pričao je ružne stvari o Pepu, pa mu se sve obilo o glavu: Guardiola ga ne želi ni na treninzima

Endin Čaušević

Otkako je trener Manchester Cityja španski trener Pep Guardiola potrošio je ogroman novac na zvučna pojačanja i obično su to bili dobri potezi, ali i najbolji trener svijeta znao je ponekad da pogriješi i čini se da je Kalvin Phillips najbolji primjer za to.

Manchester City je prije dvije godine izdvojio čak 50 miliona eura za Phillipsa koji je na Etihad stigao nakon odlične sezone u Leeds Unitedu.

Međutim, ubrzo nakon toga Guardiola je očito shvatio da se ovaj veznjak baš i ne uklapa u njegove zamisli zbog čega je Phillips većinu utakmica Manchester Cityja gledao s kupe za rezervne igrače.

I sam Englez je negodovao javno zbog minutaže koju ima u Cityju, a naravno Guardioli se takvi javni istupi nisu svidjeli. Više nije želio da sjedi na klupi, te je u januaru ove godine Phillips otišao na posudbu u West Ham.

Odmah po dolasku u londonski klub ovaj veznjak je osuo drvlje i kamenje po Guardioli, te javno rekao kako ga je španski stručnjak svojim potezima psihički uništio i da je sretan što je napustio Manchester City.

Ipak, Phillips se ni u West Hamu nije previše naigrao i proslavio zbog čega su čelnici kluba odlučili da neće otkupiti ugovor ovog 28-godišnjaka i da će se on ovog ljeta vratiti u Manchester City.

Oglasi

Za ovog veznjaka je to sigurno scenario kojem se najmanje nadao nakon svega što je javno rekao o Guardioli i tome kako ga je Španac tretirao, a sada mu se sve to obilo o glavu.

Phillips će se tako vratiti u City ovog ljeta, ali engleski mediji pišu da Guardiola uopšte ne želi ni da ga vidi, te je čelnicima kluba poručio da se riješe tog igrača jer nema plan da ga vodi ni na ljetne pripreme.

Iz Cityja su rekli Phillipsu da ga je Guardiola već otpisao i da je najbolje da ponovo ide na posudbu i da se nadaju da će što prije riješiti njegov status kako se on uopšte ne bi morao pojaviti na treningu engleskog prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na Etihadu su svjesni da će Phillipsa teško prodati zbog toga kakvu platu on ima, ali ni činjenica da prošle sezone skoro i nije igrao uopšte ne pomaže.

Phillips je u protekloj sezoni odigrao ukupno 20 utakmica i dao je jedan gol. Od toga za West Ham je u drugom dijelu sezone upisao tek deset utakmica i zbog toga nije ni čudo što ga londonski klub nije htio zadržati.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Interista
**** vas Gvardiola najgori trener na svijetu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi