Sestre Williams prošle u četvrtfinale

Suarez Navarro bolja od Sharapove

Carla Suarez Navarro je uspjela izboriti četvrtfinale WTA turnira u Montrealu, nakon što je u tri seta savladala Mariju Sharapovu u tri seta 6-2, 4-6, 6-2.

Nakon što je osvojila Roland Garros, Masha je igrala četvrto kolo Wimbledona i nastup u Montrealu bio je prvi nakon odlaska iz Londona. Nije se proslavila s obzirom da nije stigla niti do četvrtfinala. Suarez je krenula sa 5-0, u drugom je imala 3-1, nakon čega je i Sharapova počela nešto igrati. Sa četiri gema u nizu Ruskinja se vratila, ali ne zadugu. U trećem setu je Sharapova je izgubila svoja tri servis gema u nizu.

Sestre Williams su prošle također među osam. Venus je u trećem nadoknadila break zaostatka, Serena je prošla u dva. Ekatarina Makarova je eliminisala Kvitovu dok je Wozniacki zaustavila iznenađenje turnira Shelby Rogers.

Rezultati osmine finala:
Carla Suarez Navarro (Špa, 14) - Maria Sharapova (Rus, 4) 6-2, 4-6, 6-2
Victoria Azarenka (Bje, 8) - Heather Watson (VBR) 6-2, 6-4
Coco Vandeweghe (USA) - Jelena Janković (Srb, 7) 7-6(8), 2-6, 7-5
Ekatarina Makarova (Rus) - Petra Kvitova (Cze, 2) 6-4, 1-6, 6-2
Agnieszka Radwanska (Pol, 3) - Sabine Lisicki (Nje) 6-1, 3-6, 6-3
venus Williams (USA) - Angelique Kerber (Nje, 6) 6-3, 3-6, 6-4
Serena Williams (USA, 1) - Lucie Safarova (Cze, 15) 7-5, 6-4
Caroline Wozniacki (Dan, 11) - Shelby Rogers (USA) 6-1, 6-0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.