Hoeness otkrio kakav je gospodin ispao Xabi Alonso kada je odbio Bayern: "Rekao mi je..."
Xabi Alonso nije želio napustiti šampionski tim (Foto: AFP)

Legendarni sportski radnik iskazao veliko poštovanje

Hoeness otkrio kakav je gospodin ispao Xabi Alonso kada je odbio Bayern: "Rekao mi je..."

Midhat Šljivak

Xabi Alonso ispisao je historiju Bayera iz Leverkusena. Španski stručnjak odveo je tim do prve titule prvaka Njemačke, te je odlučio ostati u klubu iako je imao ponude evropskih giganata.

Trenerska karijera Xabija Alonsa započela je na čudesan način. Bayer Leverkusen je odveo do historijske titule prvaka, a prije toga je odlučio ostati u klubu i narednoj sezoni i odbiti ponude Bayerna i Liverpoola.

Gospodski je Alonso rekao 'ne' Bayernu. S njim je razgovarao i čuveni Uli Hoeness koji je otkrio šta mu je Španac rekao kada je odbijao ponudu.

"Alonso nam je rekao. Učinili smo čudo, mnogi igrači su ovdje došli zbog mene i ne mogu napustiti klub u ovom trenutku", otkriva Hoeness.

Ističe Hoeness da je njegova supruga imala stav da bi Alonso došao u klub samo ako nema karaktera.

"Moja supruga je odmah rekla: 'Ako ima karaktera neće doći, a ako nema reći će da i to je znak da nije trener za vas'. I kao uvijek, bila je u pravu."

Oglasi

"Xabi Alonso ima ugovor u Leverkusenu do 2026. godine. Pitali smo ga želi li doći, odbio je jer ima karakter. Ne bi otišao nigdje drugo. Ovo ga kvalifikuje za posao trenera Bayerna u budućnosti", rekao je Hoeness.

Na pitanje da li je njegova supruga bilo šta rekla o angažmanu Ralfa Rangnicka koji će postati novi trener Bayerna, Hoeness je rekao:

"Tu je bila neutralna. To mu ne umanjuje šanse. Mislim da će odluka biti naredne sedmice", saopštio je Hoeness.

Hoeness najavio ogroman transfer

Uli Hoeness je najavio da bi klub mogao izdvojiti 100 miliona eura za jednog njemačkog igrača. Pretpostavlja se da su spremni tu cifru izdvojiti za Floriana Wirtza.

Oglasi

"Možemo jednom potrošiti 100 miliona eura na Harryja Kanea, možda još jednom na nekog njemačkog igrača. Četiri ili pet ovakvih transfera ne možemo iznijeti. Zato smo doveli Christopha Freunda na mjesto sportskog direktora. On je uspio napraviti profit od 600 miliona eura RB Salzburgu. Freund zna svakog dobrog mladog igrača na svijetu."

"Florian Wirtz je još uvijek mlad igrač", istakao je Hoeness i tako je vjerovatno potvrdio da će Bayern krenuti na ovog fenomenalnog ofanzivca Leverkusena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je ove sezone ostao bez trofeja u Njemačkoj. Ostala je još šansa da se domognu trofeja Lige prvaka, a tamo će im u polufinalu rival biti glavni favorit Real Madrid.

Osvajanje trofeja bilo bi sasvim sigurno veliko iznenađenje jer od Bayerna to niko ne očekuje u ovom trenutku.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Sto bi isao u zidovski klub!
1 0
Mel_Glupsonn
Sto ne platis porez sto si utajio kriminalac židovski ..50 miliona oštetio naše dijasporaše što su plaćali štoja... pravi cionisticki gad ..divi mu cufa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti