Fabio Capello izabrao četiri fudbalska genijalca: "Cristiano Ronaldo zna sve, ali nije genije"

Legendarni Italijan

Fabio Capello izabrao četiri fudbalska genijalca: "Cristiano Ronaldo zna sve, ali nije genije"

Admin Čaušević

Fabio Capello je jedan od najboljih trenera u historiji i riječi ovog 77-godišnjaka definitivno imaju težinu. Sada je odlučio da iznenadi izborom četvorice najboljih igrača ikada.

Capello je govoreći o Lamineu Yamalu, mladoj zvijezdi Barcelone, dotakao temu fudbalskih genija i spomenuo je samo četvoricu igrača. Među njima nije Cristiano Ronaldo.

Upitan bi li Yamal jednog dana u Barceloni mogao biti nešto slično Leu Messiju italijanski trener je vrlo jasno objasnio kako stoje stvari.

"Sreo sam mesija na Gamper kupu i nakon 20-25 minuta prišao sam Rijkaardu i zamolio ga da mi ga posudi te sezone. Lamine je bio genijalan i vrlo je zanimljiv, ali neće biti genijalnan kao Messi, Pele i Maradona. Oni su bili geniji", rekao je.

Mnogi su se iznenadili zašto je bivši trener Juventusa, Milana, Rome i Reala izostavio Cristiana Ronalda, poslije čega je stiglo njegovo objašnjenje.

"On je sjajan igrač, osvojio je dosta trofeja, Zlatnu loptu, ali kao što sam već rekao, nije bio tako veliki kao Messi. Ronaldo je sjajan strijelac i zna kako učiniti sve, ali nije genije", rekao je Capello.

Oglasi

I kad se činilo da je Capello već definirao svoja top tri fudbalska genija, Italijan se ponovno oglasio i uključio četvrtog člana.

"Kad smo već kod genijalaca, zaboravio sam jednog koji bi također mogao ući: Ronaldo Debeli", dodao je Italijan.

Slavni Portugalac se do sada mnogo puta suočio sa sličnim situacijam gdje ne bi bio izabran u uži izbog najboljih igrača ikad.

Međutim, kada je u pitanju CR7 statistika je neumovljiva. Ronaldo je vlasnik brojnih rekorda, najbolji je strijelac u historiji fudbala što je dovoljan argument da se smatra najvećim ikad.

S obzirom šta je sve ostvario u karijeri i koliko dugo traje teško je vjerovati da će se ikad više ponoviti igrač kao što je Cristiano Ronaldo.

Top Komentari

Interista
**** vas penaldo, nula od igrača
1 1
user1713710627
Ralf Rangnick je novi trener bayerna...nemoj poslije da bude nisam znao hihihi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi