United ispao

Nova katastrofa Uniteda: MK Dons pregazio Crvene đavole

Midhat Šljivak

Fudbaleri Manchester Uniteda ispali su iz Capital One Cupa. Crveni đavoli su doživjeli težak poraz od Milton Keynes Donsa s uvjerljivih 4:0.

Iako su u ovaj meč ušli s drugim timom niko nije očekivao pravu katastrofu izabranika Louisa van Gaala.

Do vodstva je MK Dons stigao u 25. minuti susreta. Katastrofalnu grešku Johnnyja Evansa koristi Will Grigg, koji pogađa za prednost domaćeg tima od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je tim s Old Trafforda doživio potop.  Grigg je drugim pogotkom večeras u 63. minuti povećao prednost domaćeg tima na 2:0, da bi Afobe  s dva gola dodatno razio United za konačnih 4:0.

Capital One Kup:

MK Dons - Manchester United 4:0 (Grigg 25', 63', Afobe 70', 84')

Potražite više informacija na temu Premier league:

Capital One Kup:

Gillingham - Newcastle 0:1
Leicester - Shrewsbury 0:1
Milwall - Southampton 0:2 
Swansea - Roterham 1:0
Walsall - Crystal Palace 0:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.