Johaug bolja od Bjoergen

Therese Johaug slavila na 10 km klasičnim stilom

Norveška nordijka Therese Johaug pobjednica je utrke na 10 kilometara klasičnim načinom za Svjetski kup održanoj u nedjelju u finskoj Ruki.

Johaug je stazu prošla za 25 minuta, 47 sekundi i dvije desetinke, te za 42,2 sekunde nadmašila slavnu sunarodnjakinju Marit Bjoergen koja je dan prije bila najbrža u sprintu. Treće mjesto u nedjeljnoj utrci osvojila je Šveđanka Charlotte Kalla.

Norvežanka je u svojoj karijeri osvojila tri medalje, zlato u Vancouveru u štafeti 4x5 km, dok je ove godine u Socchiju uzela jedno srebro i jednu broncu. Sa Svjetskih prvenstava ima četiri zlata, jedno srebro i tri bronce, dok je današnja pobjeda sedma u Svjetskom kupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.