Roma na svom Olimpicu osjetila svu moć Bayera, Kolašinac izašao već u 16. minuti drugog polufinala

Evropska liga

Roma na svom Olimpicu osjetila svu moć Bayera, Kolašinac izašao već u 16. minuti drugog polufinala

Edmir Škorić

U četvrtak navečer odigrane su prve utakmice polufinala Evropske lige, a već bi se moglo zaključiti da imamo jednog finalistu.

U fudbalu je sve moguće, pa i proći pored 0:2 poraza na svom terenu u prvoj utakmici, ali teško da Roma može da zaustavi moćni Bayer Leverkusen na putu do finala.

Apotekari, koji su nedavno osvojili historijski naslov u Bunedsligi, žele da osvoje i trofej u Evropi, a za sada su na dobrom putu. Inače, Bayer je vezao čak 47 mečeva bez poraza, što je zaista nevjerovatno.

Večeras su na Olimpicu došli do pobjede od 2:0. Vodeći gol zabio je Wirtz u 28. minuti, da bi Andrich sjajnim golom na asistenciju Stanišića u 73. minuti dotukao Vučicu.

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1786132393151140205[/twitter]

Bayer je zasluženo slavio i sada će za sedam dana u Leverkusenu tražiti ovjeru plasmana u finale. Osim toga, Bayer će 25. maja igrati finale Kupa Njemačke protiv Kaiserslauterna.

Oglasi

U drugom polufinalu Marseille je na Veledromeu ugostio Atalantu, a ovaj meč završen je rezultatom 1:1, što znači da nas u Bergamu čeka puno uzbuđenja.

Scamacca je u 11. minuti donio Italijanima vodstvo, no već u 20. minuti Mbemba je izjednačio na 1:1, što je interesantno bio konačan rezultat.

Za Atalantu je starter bio i Sead Kolašinac, ali se povrijedio i u 16. minuti je umjesto njega ušao Mario Pašalić.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Odigrani su i mečevi u polufinalu Konferencijske lige. Olympiakos neočekivano slavio u Engleskoj s 4:2 protiv Aston Ville, dok je Fiorentina sa 3:2 dobila Club Brugge. Revanši su za sedam dana.

Top Komentari

SactownCali
Bayer 04 ovo osvaja, ako ekipa ostane sa ovim ogracima uz 2 dobra pojacanja, mogu do LS da osvoje sledece godine... jako dobra ekipa...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi