Garaža vrijedna milione

Ovako izgleda zbirka najboljih automobila Cristiana Ronalda

A. Haznadarević

Službeno najbolji fudbaler svijeta Cristiano Ronaldo, kao jedan od najvećih sportista, ali istovremeno i kao jedan od najvećih živih marketinških brendova, maksimalno koristi svoju slavu i popularnost radeći stvari u kojima uživa. Tako je čuveni CR, kao veliki ljubitelj automobila, u mogućnosti bio da počne slagati svoju kolekciju skupocjenih četverotočkaša koja je uveliko premašila vrijednost od 5 miliona dolara. Ovo su najatraktivniji primjerci iz Cristianove garaže.

Rolls Royce Phantom

Vozilo s kojim predvodnik Real Madrida dolazi na treninge, a koje vrijedi preko 400.000 dolara. Upravo danas je objavio priloženu fotografiju napravljenu prilikom odlaska na trening, izrazivši zadovoljstvo zbog lijepog vremena i poželivši ugodno jutro fanovima.

Audi S8

Sponzorski automobil kojeg je Cristiano Ronaldo dobio od klupskog sponzora kompanije Audi, koja svake godine igrače Kraljeva obraduje novim automobilima. Vrijedan je oko 130.000 dolara.

Lamborghini Aventador

Lamborghini Aventador s kojim se Portugalac ponovio 2012. godine, koštao ga je 318.000 dolara. Radi se o superautomobilu koji predstavlja vrh ponude čuvenog "razjarenog bika", i koji je naslijedio čuveni model Murcielago.

Ferrari LaFerrari

Cristiano Ronaldo je jedan od 499 vlasnika najboljeg i najluksuznijeg Ferrarija ikad proizvedenog. Automobi čija je cijena preko 3 miliona dolara, pravo je umjetničko djelo koje će za desetak godina zasigurno utrostručiti cijenu. 

Bugatti Veyron

Čudo automobilske tehnologije, koje je dugo vremena predstavljalo najjače i najbrže serijsko vozilo na svijetu, te koje je proizvedeno u samo 450 primjeraka, također se nalazi u Cristianovoj impozantnoj kolekciji. Bugatti Veyron prosječne cijene od 2,6 miliona dolara, nedavno je prestao sa proizvodnjom, pa bi i ovaj, kao i mnogi drugi automobili iz fudbalerove kolekcije mogli biti u stvari investicija u nešto čemu s godinama samo raste cijena.

Audi R8 cabrio

Kada je Audi isporučivao nove automobile igračima Real Madrida, posebni model, vrh sportske ponude njemačkog proizvođača oličen u modelu R8 cabrio našao se u Portugalčevom vlasništvu, jer je to i zaslužio igrama na terenu i popularnošću svog imena.

Porsche Cayenne Turbo S Mansory

Automobil koji je doduše promijenio vlasnika i koji je privukao veliku pažnju kada ga je Cristiano Ronaldo odlučio prodati. Djelo je čuvene tuning kuće Mansory, koja je temeljno preradila najjačeg Porscheovog Cayennea, i koji je nov koštao nešto više od 400.000 dolara.

Audi RS6

Audijeva krstarica koja slovi za jedno od najpoželjnijih automobila na svijetu, u vlasništvu CR-a se našla besplatno, zahvaljujući sponzorstvu.

Ferrari 599 GTO

Pred kraj boravka u Manchesteru, Cristiano Ronaldo je doživo prilično žestoku saobraćajnu nesreću iz koje je izašao neozlijeđen, a njegov Ferrari 599 GTB potpuno uništen. 2009. godine nabavlja fantastični 599 GTO, a ovoga puta "propeti konjić" je bio crne boje.

Bentley Continental GTC

Bentley kabriolet zanimljive kombinacije boja, s crvenim kožnim krovom i sivom bojom karoserije, spada među najluksuznije sportske automobile na svijetu. Model Continental je Cristiano vozio i tokom boravka u Engleskoj, samo što se tada radilo o modelu sa tvrdim krovom i tamno plavoj boji karoserije.

Audi RS5

Fantastični coupe model serije 5 sa svojim najjačim motorom i paketom opreme, označen značkom RS, krajem 2010. godine je pronašao put do Ronalda i to zahvaljujući partnerstvu kluba i velike autokompanije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.