Ovaj mali mora igrati: Arda Guler pokazao kakva je igračina i donio pobjedu Realu!
Novi trijumf Real Madrida koji će postati novi prvak Španije (Foto: EPA)

Minimalac Kraljeva u San Sebastianu

Ovaj mali mora igrati: Arda Guler pokazao kakva je igračina i donio pobjedu Realu!

Midhat Šljivak

Real Madrid je u 33. kolu La Lige savladao kao gost Real Sociedad s 1:0. Pogodak odluke postigao je Arda Guler.

Carlo Ancelotti odlučio je poprilično izmijeniti sastav za gostovanje u San Sebastianu. Od prve minute su igrala samo dvojica prvotimaca, ali na kraju su Kraljevi ipak došli do trijumfa i titula se već može slaviti u Madridu.

Domaći tim je bio jako opasan. Promašili su dosta toga, ali Real je navikao surovo kažnjavati sve promašaje. Dokaz tome je 29. minuta susreta kada su gosti poveli.

Bila je to zaista odlična akcija Reala. Dani Carvajal je ubacio s desne strane, a Arda Guler je na pravom mjestu i pogađa za 1:0 u svom prvom startu za kraljevski klub. Ovo je 19-godišnjem Turčinu drugi gol sezone.

Sociedad je tri minute kasnije preko Kuba zabio, VAR je reagovao i poništio je pogodak, bilo je još šansi, no na odmor se otišlo vodstvom Kraljeva.

Napadao je domaći sastav i u nastavku. Pokušavali su svim silama doći do izjednačujučeg gola, Oyarzabal je u 80. minuti bio najbliži, no nije uspio zabiti.

Oglasi

Sačuvao je Real prednost do kraja ovog meča. Došao je do nova tri boda s kojima je sada otišao na plus 14 i titula je sada definitivno završena priča.

Arda Guler je prvo ime večerašnjeg meča. Momak je odigrao vrhunski meč i pokazao je da Carlo Ancelotti itekako može računati na njegove usluge.

Obećao je Italijan da će 19-godišnjak dobijati više prostora za igru. Večeras je momak pokazao da jednostavno mora dobiti veću minutažu.

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić također je odigrao još jednu jako dobru partiju. Na terenu je proveo 84 minute.

Oglasi

Real Madrid u narednom kolu čeka Cadiz i moguće je da će u ovom susretu osigurati naslov prvaka Španije.

Real Sociedad ostaje na šestoj poziciji s 51 bodom i do kraja sezone će se boriti za poziciju koja vodi u Evropsku ligu. Prijetnja su Betis i Valencia.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 33. kolo:

Real Sociedad - Real Madrid 0:1

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Mučno je bilo gledati još jednu utakmicu madridskih lopova. Valjali su se po terenu, krali vrijeme, simulirali, svađali se sa sucem dok je on krao Sociedad... kao da već nisu pokrali naslov.
2 3
user1620593935
Ja znam da svi mi navijamo za neki strani klub, ali me zanimaju navijaci Reala... Kada vas vaša djeca budu pitala kako je Real osvojio vecinu trofeja sta cete im reći? Da li cete im reći istinu da su sve ukrali ili ćete ih lagati?
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi