Prevarant iz Kanade

Bizaran izgovor Sudanca: Nisam znao da mi je 29 godina

Midhat Šljivak

Jonathan Nicola je nedavno došao u centar pažnje nakon što se saznalo da umjesto 17 ima 29 godina i da je trebao davni završiti srednju školu.

Ovaj Sudanac je u Kanadi osuđen za prevaru, ali on uporno tvrdi kako nije znao koje je godište.

Također, za prevaru je okrivio trenera.

"Uvijek sam se pitao kada sam tačno rođen. Pitao sam majku, ali se ona nije sjećala. Nisam lažov, vjernik sam, stalno se molim Bogu. Cilj mi je da se obrazujem kako bih se mogao vratiti kući da pomognem majci i ostatku porodice", istakao je Nicola, te je dodao kako nije želio da prevari sve s godinom rođena.

"Upoznao sam čovjeka koji se zvao trener Steyn. Rekao sam mu da nisam 1998. godište. Rekao sam mu to i da sam rođen između 1990. i 1993. godine. Dao sam ovom čovjeku sve papire i on je napravio sve", istakao je ovaj Sudanac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.