Ronaldo Nazario donio jednu od najtežih odluka u životu, već ove sedmice se sve završava

Legendarni Brazilac

Ronaldo Nazario donio jednu od najtežih odluka u životu, već ove sedmice se sve završava

Eldar Ganibegović

Nakon igračke karijere legendarni Ronaldo Nazario se okrenuo biznisu. Sada je definitivno donio jednu od najtežih odluka kako u biznis karijeri, tako i u životu jer je emotivno vezan za cijeli projekat.

Poznato je kako "debeli" Ronaldo posjeduje više klubova. Sada je donio veliku odluku vezanu za jedan od njih.

Cruzeiro je tim koji je Ronalda 1993. godine lansirao u fudbalski svijet. Skoro 30 godina kasnije, odnosno 2021. godine, on je postao većinski vlasnik tog kluba.

Sada je odlučio da ga proda. Španski Sport prenosi kako je Ronaldo odlučio da proda 90% dionica ovog kluba, a cijeli posao biti će završen već ove sedmice.

Novi većinski dioničar Cruzeira bit će Pedro Lourenco. U pitanju je poduzetnik u sektoru hipermarketa, koji već nekoliko mjeseci sponzoriše klub.

Ostaje da se vidi, međutim, hoće li Ronaldo zadržati bilo koji postotak kluba ili će u potpunosti napustiti Cruzeiro. Očekuje se da će ostati simbolično tu. 

Oglasi

Cruzeiro je trenutno sedmi u brazilskoj ligi sa sedam bodova iz četiri odigrane utakmice. Sigurno da je jako čudan momenat promjene u strukturi kluba, s obzirom na to da je sezona tek krenula.

Podsjetimo, kao igrač je Ronaldo za Cuzeiro nastuio 58 puta. Postigao je nevjerovatnih 56 golova prije no što je 1994. godine otišao u PSV.

Osim Cruzeira, Ronaldo Nazario je dioničan Real Valladolida u španskoj Segundi. Pamtimo kako je u ovom klubu sarađivao i s našim Kenanom Kodrom koji je jedno vrijeme bio član Valladolida.

Valladolid je drugi na tabeli nakon 37 kola u Segundi. Ima 64 boda koliko i vodeći Leganes, četiri više od drugog Eibara i vrlo vjerovatno će se ove sezone vratiti u Primeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi