Niko se Xavijevom ostanku nije obradovao kao on, koferi su bili spremni, a sada mu nude novi ugovor

I on ostaje u Barceloni

Niko se Xavijevom ostanku nije obradovao kao on, koferi su bili spremni, a sada mu nude novi ugovor

Endin Čaušević

Barcelona je prije nekoliko dana potvrdila da će Xavi Hernandez ostati trener ovog kluba i da neće napustiti katalonski klub na kraju sezone kako najavio.

Xavi je početkom godine saopštio da napušta Barcelonu na kraju sezone i pored toga što ima važeći ugovor.

Međutim, čelnici katalonskog kluba dali su sve od sebe da Xavija nagovore da se predomisli i u tome su uspjeli. Prije nekoliko dana Barca je o potvrdila da Xavi ostaje, te da od dolaska novog trenera nema ništa.

Barcelona je imala nekoliko dobrih utakmica u drugom dijelu sezone, a iako neće biti trofeja u klubu su zadovoljni kako Xavi vode ekipu i učinili su se da na kraju on ostane.

Iako je javno rekao početkom godine da odlazi Xavi je prije nekoliko dana potvrdio da se predomislio i da je dobio potrebnu podršku čelnika kluba koji su ga uvjerili da nema potrebe da napušta trenersku poziciju u Barceloni.

Ostanku Xavija posebno se obradovao jedan igrač katalonskog kluba, a u pitanju je Sergi Roberto čiji status se sada također mijenja.

Oglasi

Roberto ima ugovor s Barcelonom do kraja sezone i već su ga svi otpisali nakon što je Xavi najavio svoj odlazak. No, Robertova situacija se preokrenula i sigurno da se niko Xavijevom ostanku nije obradovao kao on.

Naime, španski mediji pišu da Barcelona za Roberta sprema novi ugovor koji bi on trebao potpisati u narednim sedmicama, te će dres katalonskog kluba nositi i naredne sezone.

Xavi je najzaslužniji što je Roberto i dalje u Barceloni jer prošle godine se upravo on izborio za njegov ostanak.

Međutim, treba istaći da je i Roberto imao nekoliko dobrih izdanja ove sezone i opravdao je Xavijevo povjerenje. Trener Barcelone ga često ističe kao važnog člana ekipe i čini se da nema sumnje da će produžiti ugovor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 32-godišnjak je ponikao u Barceloni i za prvi tim je debitovao još prije 11 godina. U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 20 utakmica u svim takmičenjima, dao je tri gola i upisao dvije asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hevew53007
Suprug i ja izgubili smo višak kilograma bez dijeta i vježbanja i to u samo dva tjedna. Najučinkovitiji lijek koji je pomogao milijunima i pomoći će vam:----> use.my/iketo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti