Tvrdi Mourinho

Carrick na kraju sezone završava fudbalsku karijeru, ali dobija novu ulogu u Unitedu

Eldar Ganibegović

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho tvrdi da Michael Carrick na kraju sezone odlazi u nogometnu penziju, te da će se pridružiti trenerskom osoblju Crvenih đavola.

Carrick je ove sezone odigrao samo jedan meč u dresu Uniteda i to u okviru Carabao Cupa protiv Burtona, a krajem novembra ponuđeno mu je mjesto u trenerskom osoblju portugalskog stručnjaka.

Na pitanje je li Carrick planirao preuzeti trenersku ulogu, Mourinho je rekao: "Da."

No, šef Uniteda očekuje da će Michael najprije igrati do kraja sezone, pa tek onda preuzeti svoju novu ulogu u klubu.

"On je nekoliko mjeseci bez treninga tako da je sada tek u drugoj sedmici treninga sa timom", rekao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Carrick je veoma važan igrač za nas. Mislim da je odluka o tome da završi na kraju sezone svoju karijeru bolja nego ona da završi na kraju prošle sedmice."

"Dakle, svi smo sretni i na kraju sezone očekujem da nam se pridruži, osim ako ne promijeni odluku, ali klub bi bio veoma sretan ako bi to učinio. I ja bih također bio sretan zbog njega", dodao je Portugalac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.