Ostalo je još malo do konačnog dogovora

Englezi tvrde: Roma prihvatila ponudu od 28 miliona funti, ali još nije gotovo

Edmir Škorić

Edin Džeko je po mnogima odigrao protiv Intera sinoć posljednju utakmicu u dresi Rome, slijedi put u London?

Chelsea očajnički pokušava da kupi napadača koji će konkurisati Alvaru Morati u važnim utakmicama u drugom dijelu sezone i Antonio Conte je odlučio da to bude - Džeko.

Povezivao se londonski klub sa Andyjem Carrollom (West Ham), Islamom Sliamnijem (Leicester) i Ashleyjem Barnesom (Burnley), ali Džeko djeluje ipak kvalitetnije i iskusnije od svih spomenutih, dobro poznaje otočki nogomet, tamo je ipak osvajao dvije titule, a i njegova vrijednost nije nešto što bi vodstvu Chelsesaja bilo teško platiti.

Dakle, Džeko je trenutni izbor Contea i Chelseaja, samo još ostaje da i Roma da zeleno svjetlo za ovaj transfer, koji je navodno i sam Džeko prihvatio.

Kako javlja britanski Daily Express, od petka traju pregovori Chelseaja i Rome, koja zahtijeva 28 miliona funti (31,7 miliona eura) za svog najboljeg strijelca. Navodno je Chelsea prihvatio da plati taj iznos, ali Romin direktor i potpuni kralj transfera, Monchi, želi još malo da izvuče.

Britanci pišu da Roma traži još pet miliona funti u vidu bonusa tokom Džekinog boravka u Engleskoj, a što će naravno ovisiti o partijama i golovima bh. napadača u novom klubu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostaje da se i te 'sitnice' završe, pa bismo u ovih dan-dva mogli i zvanično vidjeti Edina na predstavljanju na Stamford Bridgeu. Inače, Edinu je navodno Chelsea ponudio izuzetno dobra sedmična primanja i to je još jedan razlog zašto bh. reprezentativac nema ništa protiv kišnog Londona.
Uostalom, pomalo se možda i zasitio Rome, Chelsea je još jedan pravi izazov u karijeri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.