Di Francesco: Ja nisam zadužen za transfere, Džeko je važan za naš projekat

Trenera Rome ne zanimaju špekulacije o odlasku Dijamanta

Di Francesco: Ja nisam zadužen za transfere, Džeko je važan za naš projekat

Inter i Roma su na San Siru odigrali derbi 21. kola Serije A. Susret dva velikana italijanskog fudbala je završen rezultatom 1:1, a večerašnja utakmica je možda bila i zadnja u dresu Vučice za Edina Džeku.

Džeko je remiju sa Interom proveo 84 minute u igri prije nego što ga je zamijenio Schick, a s obzirom da se već uveliko špekuliše o njegovom transferu to bi mogle biti i njegove zadnje minute u Seriji A prije transfera u Chelsea.

Naime, već nekoliko dana se špekuliše da Antonio Conte želi u januaru svoju ekipu pojačati Rominim dvojcem, Edinom Džekom i Emersonom. Roma bi od ovog transfera trebala zaraditi oko 50 miliona eura, a navodno je isti veoma blizu realizacije.

Roma je u posljednjih šest kola italijanskog šampionata postigla samo četiri gola, a odlazak Edina Džeke bi mogao predstavljati nove glavobolje za trenera Eusebija Di Francesca. Nakon remija sa Interom Di Francesco je, međutim, istakao da i dalje računa na Džeku kao na "standardnog" prvotimca, te da ga ne zanimaju priče o transferima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Džeko je važan za naš projekat, u suprotnom ga ne bih uvrstio u startnu postavu. Ja nisam zadužen za transfere, tako da pitanja o njegovog odlasku nisu za mene... Samo ću reći da je on važan igrač i da ja uvijek pokušavam maksimalno iskoristiti takve fudbalere", prokomentarisao je Di Francesco glasine o Džekinom transferu u Chelsea.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti