Detalji oko ugovora Waynea Rooneyja

"Bili su to najkraći pregovori ikad, pristao je na upola manju platu"

Midhat Šljivak

Wayne Rooney vratio se prošlog ljeta u Everton nakon 13 godina provedenih u Manchester Unitedu.

Iskusni 32-godišnji fudbaler želio je da prije kraja karijere ponovo dođe na Goodison Park u čemu je i uspio, ali se morao odreći ogromne plate.

U Unitedu je Rooney zarađivao nevjerovatni 300.000 funti sedmično. U Evrtonu je pristao na 50 posto manju platu, što je potvrdio i prvi čovjek kluba Bill Kenweight.

"To su bili najbolji i najkraći pregovori ikad. Silno je želio da se vrati kući i odrekao se polovice plate", rekao je Kenwright.

Rooney iza sebe ima sasvim dobru sezonu. Everton je usprkos velikim pojačanjima zakazao, a iskusni ofanzivac je postigao 10 golova u 31 utakmici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.