Niko nije vjerovao da će dolazak Rooneyja biti potpuni promašaj

Everton ga želi prodati

Niko nije vjerovao da će dolazak Rooneyja biti potpuni promašaj

E. Čaušević

Iskusni engleski napadač Wayne Rooney na kraju prošle sezone odlučio je napustiti Manchester United i vratiti se u Everton.

Rooney je karijeru počeo upravo u Evertonu, ali je nakon toga proveo više od deset godina u Manchester Unitedu. Iako je ljetos imao bogate ponude iz daleke Kine ovaj napadač se na kraju odlučio da ostane u Engleskoj i vrati se u Everton.

Iskusni napadač je veoma dobro počeo sezonu u Evertonu i činilo se da se konačno vraća u staru formu, ali od toga nije bilo ništa. Iako je dao 11 golova u svim takmičenjima ove sezone navijači kluba s Goodisona nisu zadovoljno igrama Rooneyja u posljednjih nekoliko mjeseci.

Već se uveliko špekuliše o tome da će Rooney na kraju sezone napustiti Everton iako mu ostaje još jedna godina ugovora. U Evertonu će pokušati nešto zaraditi od njegovog transfera i nadaju se da će se ponovo oglasiti neki od kineskih klubova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čelnici Evertona su potvrdili da će razmatrati na kraju sezone sve ponude za Rooneyja. Navodno, iskusnog napadača ćemo gledati od naredne sezone u Kini ili u Sjedinjenim Američkim Državama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi