Milner sutra može uraditi što nije nijedan igrač u historiji Lige prvaka!

Na korak do rekorda

Milner sutra može uraditi što nije nijedan igrač u historiji Lige prvaka!

Uoči prvih polufinalnih susreta Lige prvaka, vezni igrač Liverpoola je spreman da napravi rekord. James Milner možda se ne nalazi u konkurenciji najatraktivnijih fudbalera današnjice, ali je jedan od korisnijih, čemu doprinosi činjenica da je Liverpool jedan od četiri najuspješnija tima u ovogodišnjem takmičenju.

U sutrašnjem duelu sa Romom, engleskom internacionalcu naime treba još jedna asistencija da sruši rekord po broju asistencija u jednoj sezoni

Zaista, Milner je pripremio osam golova za Redse ove sezone na njihovom putu do polufinala, tri više od njegovog, timskog kolege Roberta Firmina i Luisa Suareza koji je ispao zajedno sa svojom Barcelonom.

Ako se 32-godišnji vezni igrač ponovo upiše među asistente srušit će rekord Neymara i Waynea Rooneya, koji imaju po osam asistencija iz sezona 2016/17, odnosno 2013/14.

Milnerovo dostignuće je tim veće zbog činjenice da je odigrao samo 611 minuta, manje od Neymara (797) i Rooneya (765).

Zapravo, takmičenje u Ligi prvaka je započeo sa klupe, bez minutaže u remijima sa Sevillom i Spartakom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Međutim, čim je dospio u startnu liniju Jurgena Kloppa, Redsi su počeli da pobjeđuju, a Milner je pomagao kako u gostima tako i domaćem terenu.

Sada, u dvomeču s Romom ima priliku da uradi nešto što nijedan igrač nije prije njega u Ligi prvaka. Potcijenjeni veznjak, James Milner.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi