Everton pao u sudijskoj nadoknadi

Ludnica na Anfieldu: Zaboravljeni Origi u 90+6 zabio nevjerovatan gol za pobjedu!

Posljednji meč 14. kola engleske Premier lige ponudio je veliki gradski derbi Liverpoola i Evertona, koji je okončan minimalnom, ali spektakularnom pobjedom Redsa rezultatom 1:0.

Iako su domaći kao favorit ušli u duel sa gradskim rivalom, Everton uopšte nije bio lošiji tim u prvom poluvremenu. Već u 4. minuti, Mina je opasno zaprijetio i zamalo doveo goste sa Goodisona u prednost, a dobre prilike su imali Andre Gomes i Walcott. Liverpool je prijetio preko Sadija Manea i Xherdana Shaqirija, ali se rezultat nije mijenjao.

U drugom poluvremenu, Sadio Mane je imao veliku priliku u 53. minuti, ali je šutirao pored gola. Gosti su se dobro branili i povremeno ugrožavali gol Liverpoola, a najveća šansa viđena je u 88. minuti kada je rezervista Divock Origi sa neka dva-tri metra pogodio prečku.

Do kraja je Liverpool svim silama probao doći do pobjede, ali nije uspio u tome u regularnih 90 minuta. Meč je produžen četiri minute, ali je zbog određenih čarki među igračima dva tima potrajao nešto duže i zaista se imalo šta vidjeti.

U šestoj minuti nadoknade, nevjerovatan pa i komičan gol Origija donio je Liverpoolu pobjedu. Lopta je dugo putovala i nekim čudom stigla do Belgijanca, koji je glavom pospremio u mrežu i izazvao ludnicu na Anfieldu. U slavlju je, naravno, prednjačio Jurgen Klopp koji je istog trenutka utrčao u teren. Do danas se malo ko i sjećao da je Origi još uvijek član Liverpoola, ali nema sumnje da će ga navijači nakon ovoga zapamtiti do kraja života.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zahvaljujući velikoj pobjedi, Liverpool je ostao na dva boda zaostatka za vodećim Manchester Cityjem, dok Everton ostaje na šestom mjestu sa 22 boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.