Dan gradskih derbija: Mi ne možemo da se odlučimo koji je najbolji
Odavno nismo imali toliko spektakularnih gradskih derbija širom Evrope koje jednostavno ne smijete propustiti!

Sjedite u fotelju i uživajte!

Dan gradskih derbija: Mi ne možemo da se odlučimo koji je najbolji

E. Čaušević

Fudbal nam vikendom piše najljepše priče širom svijeta, a tako će biti i danas jer nas očekuje nekoliko nevjerovatnih derbija. Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu danas se mogu "zavaliti" u fotelju jer nas cijeli dan očekuje derbi do derbija.

Jedan od najvećih gradskih derbija igra se danas u Londonu gdje se sastaju ljuti rivali Arsenal i Tottenham. Oni će danas otvoriti spektakularni nedjelju jer se ova utakmica igra na Emiratesu od 15:15 sati. Prema mnogima Arsenal i Tottenham odavno nisu bili izjednačeni kao ove sezone, a sigurno da možemo očekivati spektakularnu utakmicu jer nas ovi timovi iz sjevernog Londona nikada nisu iznevjerili.

Koliko su Arsenal i Tottenham izjednačeni najbolje pokazuju ponude kladionice. Odavno nije bila ovakva situacija što se tiče velikog londonskog derbija, a to je samo jedan od dokaza da bi danas na Emiratesu obje ekipe mogle slaviti. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete pogledati kvote za ovaj meč, na OVOM linku.

Odmah nakon derbija Londona na rasporedu je još jedan gigantski okršaj gradskih rivala u Engleskoj. Ovaj put nas očekuje meč na Anfieldu gdje će se sastati Liverpool i Everton, a ove utakmice nas što se tiče uzbuđenja nikada nisu iznevjerile. Jasno je da su Redsi favoriti, no ne treba ni Everton tako lako otpisati jer igraju odlično ove sezone. Meč počinje u 17:15, a kvote za njega možete pogledati OVDJE.

Nakon gradskih derbija u Engleskoj od 18 sati možete pratiti još jedan spektakl, ali u dosta paklenijoj atmosferi. Naime, danas je na rasporedu veliki gradski derbi između Bešiktaša i Galatasarayja, a suvišno je pričati o tome kakvo rivalstvo vlada između njih. U proteklim sezonama utakmice su često prekidane zbog nereda, a šta nas danas očekuje to niko ne može znati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ono što iznenađuje jeste da je velika razlika u kvotama iako je u pitanju veliki gradski derbi. Na ovim mečevima sigurno odavno nije bila manja kvota na Bešiktaš, a tako velika na Galatu. Kvote za istanbulski derbi možete pogledati na OVOM linku.

Na kraju se dan završava derbijem u Italiji gdje će snage odmjeriti Roma i Inter. Sigurno da ostaje žal što Edin Džeko vjerovatno neće igrati, no jasno je da nas i pored toga očekuje dosta uzbuđenja na Olimpicu. Također, kladionica MOZZART nudi iste kvote na pobjede oba tima što se zaista odavno nije desilo. Meč se igra od 20:30 sati, a OVDJE možete pogledati bogatu ponudu za ovu utakmicu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Honduras
Teks vam nije ni za kurac
5 5
BiH_Suomi
Ma sta fali tekstu,de ga ti napisi pmaetni!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi