Tim sa Anfielda već gotovo tri decenije čeka na titulu prvaka. Ove sezone igraju fantastično i na dobrom su putu da konačnu dođu do trofeja (Foto: EPA)

Topnici teško stradali

Kloppova mašina melje redom: Arsenal pregažen na Anfieldu!

Midhat Šljivak

Liverpool je u velikom derbiju 20. kola engleske Premier lige na svom Anfieldu deklasirao Arsenal rezultatom 5:1.

S obzirom na to da oba tima ove sezone igraju veoma atraktivan i napadački fudbal, očekivalo se dosta golova, a to smo na kraju i dobili.

Arsenal je poveo u 11. minuti. Sjajnu akciju je završio Maitland-Niles i pogodio je za vodstvo Topnika od 0:1.

Međutim, već pet minuta kasnije Liverpool je imao prednost od 2:1. Greške odbrane Arsenala iskoristio je Roberto Firmino, te golovima u 14. i 16. minuti donosi preokret i vodstvo domaćem timu.

Na novi pogodak se čekalo do 32. minuti. Fantastičnu akciju Redsa završio je Sadio Mane za sigurno vodstvo od 3:1.

Nije domaći tim stajao ni nakon trećeg gola, a u nadoknadi prvog dijela ponovo su pogodili mrežu Berna Lena. Mohamed Salah je iznudio penal i pogodio je za uvjerljivih 4:1 na poluvremenu.

U nastavku je tim Jurgena Kloppa i dalje dominirao, ali smo na kraju vidjeli samo jedan gol u drugom poluvremenu. Nakon duela Seada Kolašinca i Dejana Lovrena, sudija Michael Oliver je dosudio novi penal, a ovog puta Firmino pogađa za 5:1.

Do kraja promjene rezultata nije bilo, pa je Liverpool potpuno razbio protivnika u današnjem duelu. Sead Kolašinac je odigrao 80 minuta u ovom meču.

Premier liga, 20. kolo:

Liverpool - Arsenal 5:1

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.