Od 15 igraju naredni protivnici BiH, Slovenija s Danskom, Srbija debituje protiv viceprvaka Evrope
xMarkoxMetlas xMNxPressx

EURO 2024

Od 15 igraju naredni protivnici BiH, Slovenija s Danskom, Srbija debituje protiv viceprvaka Evrope

Eldar Ganibegović

Trećeg dana Evropskog prvenstva u Njemačkoj igrat će se još tri utakmice. Igra se prva utakmica u grupi D, kao i mečevi prvog kola u grupi C. 

Volksparkstadion u Hamburgu od 15:00 poprište je duela Poljske i Nizozemske. Ovom utakmicom otvara se takmičenje u grupi D.

Jasno je da je Nizozemska favorit u ovoj utakmici. Poljacima će nedostajati Milik i Lewandowski, a Nizozemcima Zirkzee kao i još neki igrači koji su ranije otkazali EURO poput De Jonga.

Biti će ovo zanimljiva utakmica i za Sergeja Barbareza i njegove pomoćnike, s obzirom na to da je Nizozemska naredni protivnik naše selekcije s kojom otvaramo takmičenje u Ligi nacija u septembru.

A od 18:00 otvara se takmičenje i u grupi C. MHPArena u Stuttgartu ugostiti će ekipe Slovenije i Danske.

Ove dvije selekcije zajedno su igrale i u kvalifikacijama za ovo takmičenje i jako se dobro poznaju. U Sloveniji je bilo 1:1, a u Danskoj je Danska slavila s 2:1.

Oglasi

Bez obzira na neizvjesne mečeve ova dva tima u kvalifikacijama, Danska je na papiru favorit na ovoj utakmici, ali to treba da opravda i na terenu.

Slovenija pod vodstvom Matjaža Keka igra sjajan fudbal, a posljednji poraz doživjela je upravo protiv Danske u novembru 2023. godine, nakon čega je vezala šest mečeva bez poraza.

Poslastica dana od 21:00. Na Veltins Areni u Gelsenkirchenu se sastaju Srbija koja debituje na EURO-u i Engleska koja je viceprvak Evrope.

Po automatizmu je Engleska favorit na ovoj utakmici, no pokazao je Gordi Albion da je itekako ranjiv.

U Njemačku je Engleska stigla nakon poraza od Islanda u generalci na Wembleyju (0:1), te u posljednjih pet mečeva ima samo jednu pobjedu i to protiv naše reprezentacije (3:0).

Oglasi

Srbije što se tiče, također nije u nekoj bajnoj formi, no u generalci je razbila Švedsku u gostima rezultatom 3:0 i sigurno bolje raspoloženje vlada kod Orlova.

Sve u svemu, još jedan zanimljiv dan je pred nama i vidjet ćemo kako će igrati naredni protivnici Zmajeva, kao i dvije ex-Yu selekcije.

Podsjetimo, u prva dana takmičenja odigrane su utakmice 1. kola u grupama A i B. Njemačka je na otvaranju s 5:1 u grupi s razbila Škotsku, dok je Švicarska jučer bila bolja od Mađarske s 3:1.

U grupi B gledali smo duele Španije i Hrvatske (3:0), te Italije i Albanije (2:1). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi