Nasser Al Khelaifi želi mladog Portugalca - Kada je čuo cijenu i njega je zaboljela glava

Bogat je, ali...

Nasser Al Khelaifi želi mladog Portugalca - Kada je čuo cijenu i njega je zaboljela glava

Eldar Ganibegović

Ljetni prijelazni rok uskoro počinje. Neki su poslovi dogovoreni, neki tek treba da se dogovore, a promjena bi trebalo biti i u PSG-u.

PSG je napustio Kylian Mbappe. Kao slobodan igrač otišao je u Real Madrid i to će sigurno i ostati transfer broj jedan kada je riječ o prvaku Francuske.

No, jasno je da se na tome neće zaustaviti. Kao slobodni igrači klub su napustili i Keylor Navas, Layvin Kurzawa, Alexandre Letellier i Edouard Michut koji je otišao u Adanu Demirspor.

Za 16 i po miliona eura PSG je prodoa Hugu Ekitikea. On će pojačati njemački Eintracht iz Frankfurta.

Pariski klub završio je i jedan dolazak. Radi se o golmanskoj poziciji, a o tome smo izvijestili sinoć. 

Oglasi

Ne planiraju se na tome u Parizu zaustaviti. Želja za predstojeće ljeto je i 19-godišnji portugalski veznjak, Joao Neves.

Kako je izvijestio Fabrizio Romano, on je želja PSG-a, ali i Arsenala i Manchester Uniteda. Ranije se spominjalo da ga želi i Liverpool.

Iako je bogati katarski šeik Nasser Al Khelaifi sposoban da izdvoji velike sume novca, jasno je da je i njega "zaboljela glava" kada je čuo da Benfica za njega traži 120 miliona eura.

Ugovor s Benficom, koja mu je i matični klub, Neves ima do ljeta 2028. godine pa zato Benfica niti ne mora žuriti s njegovom prodajom.

Ovaj tinejdžer je minule sezone upisao 55 nastupa u svim takmičenjima. Postigao je tri gola i dodao dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Već je i reprezentativac Portugala za koji je nastupio sedam puta. Debitovao je u Zenici protiv Bosne i Hercegovine, a igrat će i EURO 2024.

Nastupio je 27 puta za omladinske selekcije Portugala i postigao četiri pogotka, dok čeka prvijenac u A selekciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi