Albanija je izgubila, a scene iz Dortmunda govore više od riječi
FOTO: EPA

Velika podrška sa tribina

Albanija je izgubila, a scene iz Dortmunda govore više od riječi

Haris Zilić

U prvom kolu grupe B na Evropskom prvenstvu Albanija je poražena od Italije rezultatom 2:1, iako su vodili 1:0 najbržim pogotkom u historiji EURO-a kojeg je postigao Bajrami u 24 sekundi utakmice.

Albanija je izgubila, ali nakon utakmice desile su scene koje su obilježile dosadašnji tok Evropskog prvenstva.

Igrači i stručni štab Albanije u zagrljaju su prišli navijačima i zajedno zapjevali pjesme, a ispraćeni su i aplauzima.

U Dortmundu je bio veliki broj navijača Albanije, pokazali su još jednom koliko cijene i poštuju svoje fudbalere i svoju reprezentaciju.

FOTO - EPA: Fudbaleri i stručni štab Albanije pjevaju sa navijačima nakon utakmice u Dortmundu

Mogli su Albanci doći i do velikog boda da su imali malo više sreće u pojedinim situacijama pred golom Donnarumme.

Oglasi

Drugi nastup za Albance na Evropskim prvenstvima je ogromna stvar, a žrijeb ih nije mazio jer im je dodijelio grupu gdje su još selekcije Hrvatske i Španije.

Upravo utakmicu drugog kola Albanija igra protiv Hrvatske. Taj susret se igra u srijedu 19. juna od 15 sati.

Hrvatska i Albanija će svoj duel odigrati u Hamburgu i sigurno da će na sjeveru Njemačke biti užarena atmosfera obzirom da obje selekcije imaju ogromnu podršku na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Albanija teško može doći do senzacije u grupi B i plasmana u nokaut fazu, ali sigurno da će za svaku borbu i postignut pogodak biti nagrađenii od svojih vjernih navijača.

Tenzije između Albanaca i Srba

Inače, prije utakmice protiv Italije na ulicama Dortmunda manja grupica albanskih navijača je izvisila i zastavu Velike Srbije što je također zasmetalo brojnim Srbima, pogotovo onim koji su aktivni na društvenim mrežama.

Rivalstvo Srbije i Albanije očigledno prelazi granice sportskog i vrlo su česte scena sa političkim porukama na mečevima ove dvije selekcije.

Takvim stvarima definitivno nije mjesto na sportskim borilištima, ali domaćini su jako oprezni po ovom pitanju.

U Njemačkoj su poduzeli sve mjere da bude što manje nacionalističkih i političkih ispada među navijačima, a osiguranje je na visokom nivou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi