Ko stiže na Bilino polje

FK Sarajevo danas mislima u Norveškoj

Admin Čaušević

FK Sarajevo očekuje zgusnut raspored u augustu. Bh. prvak će osim premijerligaških imati i evropske obaveze. 

Misli stručnog štaba i fudbalera Bordo kluba će večeras biti u Norveškoj od 19 sati gdje će Rosenborg u revanš meču drugog pretkola Lige prvaka dočekati Bate Borisov.

Bjeloruski šampion je u prvom meču slavio sa 2:1 te u večerašnji duel ulazi s blagom prednošću, međutim domaći se nadaju da mogu nadoknaditi zaostatak i proći dalje.

Zavisno od toga ko bude lošiji u ukupnom rezultatu igrat će protiv FK Sarajevo u trećem pretkolu Evropske lige.

Osvajač duple krune iz prošle sezone će svoj naredni domaći evropski meč igrati na stadionu Bilno polje, a susret protiv Rosenborga ili Batea će se igrati 8. augusta.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Revanš je na programu sedam dana kasnije u Borisovu ili Trondhajmu.

Kladionica Mozzart veće šanse za pobjedu večeras daje norveškom timu. Kvota na njih je itekako privlačna, dok je kvota na PROLAZ izjednačena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.