FK Sarajevo domaćin u 3. pretkolu na Bilinom Polju!

U našu zemlju stiže Bate Borisov ili Rosenborg

FK Sarajevo domaćin u 3. pretkolu na Bilinom Polju!

S. Mlaćo

FK Sarajevo će domaći susret trećeg pretkola Evropske lige igrati na stadionu Bilino Polje u Zenici.

Ovaj informacija danas je i zvanično potvrđena.

Podsjetimo, FK Sarajevo u trećem pretkolu igra protiv poraženog iz meča Bate Borisov - Rosenborg. U prvom meču Bate je slavio 2:1, a ove sedmice igra se revanš u Norveškoj.

Bh. tim će prvi meč biti domaćin, a susret će biti odigran 8. augusta.

"Fudbalski klub Sarajevo je u proteklim danima prikupio ponude za iznajmljivanje stadiona koji ispunjavaju uslove treće kategorije. Nakon detaljne analize ponuđenih uslova, a uzimajući u obzir finansijske, organizacione i druge parametre, donesena je odluka da će susret biti odigran na stadionu Bilino Polje u Zenici.

 Jedan od osnovnih razloga ovakve odluke jeste da su fiksni troškovi u drugoj ponudi su bili trostruko veći od one zaprimljene od Nogometnog kluba Čelik.

 Unatoč želji da se zbog logističkih troškova i potencijalnih prepreka za dolazak u Zenicu, navijačima omogući gledanje utakmice u njihovom gradu, u pregovorima za iznajmljivanje stadiona Grbavica, naknadno je dodana i klauzula nemogućnosti korištenja južne tribine što smanjuje kapacitet stadiona Grbavica za cca 3.000 mjesta, te niz drugih uslova koje FK Sarajevo ne želi prihvatiti", istakli su iz FK Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sa1946
Zeničani niste mi jasni sekunde jedne. Pošaljemo vam 4 vrh igrača na posudbu, bacate tad priču kao hvala Sarajevo, veliki klub, sportski prijatelji i ostalo, čim je Sarajevo naišlo na neki problem, odmah ste okrenuli priču. Čemu to? Je l' morate biti licemjerni?
35 2
dragonBH
fuj.. sinoc sam ih gledo kako baklje sa sjevara ubacuju, divljaci! gledace da uniste ono sto nemaju (evropski stadion). porucuju da smo mi iz zenice sirotinja, pa sto onda nisu sredili svoje stadione. vrapcici su za njih nou camp
1 30

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi