Gdje im je pamet? Velikan vodi 8:0, osvaja titulu nakon šest godina, a navijači prekidaju meč!

Sudija je znao šta uraditi

Gdje im je pamet? Velikan vodi 8:0, osvaja titulu nakon šest godina, a navijači prekidaju meč!

Admin Čaušević

Fudbalski šampionati širom Evrope ulaze u završnicu, a prvaci u nekim od najjačih liga su već poznati ili su stvari praktično gotove. To je od večeras i slučaj za nizozemskom Eredivisijom.

PSV je na bod od osvajanja nove titule prvaka Nizozemske, još prve od 2018. godine što je predugo čekanje barem iz očiju pristalica popularnih Električara.

Slavni nizozemski klub je u gostovao Heerenveenu te je stigao do najveće gostujuće pobjede u novijoj historiji pošto je bilo čak 0:8.

Gosti iz Eindhovena su domaće ponizili već u prvom poluvremenu kada su postigli čet golova. Tillman i Til su zabili po dva, dok je Veerman dodao jedan.

U drugom poluvermenu Bakayoko zabija za 6:0, da bi se do kraja meča među strijelce upisali još iskusni napadač i kapiten ekipe De Jong te Van Aanholt.

De Jong je sa večerašnjim golom stigao do brojke od 27 golova i blizu je titule najboljeg strijelca prvenstva.

Oglasi

Sama završnica meča donijela je sulud potez pristalica PSV, ali je glavni sudija meča Danny Makkelie odmah znao šta uraditi kako bi se spriječile neželjene scene.

[twitter]https://twitter.com/FootColic/status/1783568392034636190[/twitter]

Naime, navijači PSV su počeli u teren ubacivati brojne baklje, upaljene su i dimne bombe što je dovelo do prekida utakmice. De Jong ih je smirivao, ali je bilo uzalud.

Tada je na scenu stupio Makkelie te je svirao kraj kako bi spriječio daljne neugodnosti, dok su navijači Heerenvena već počeli da napuštaju tribine.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Za PSV će ovo biti 25. titula u klupskoj historiji. U preostala tri kola će im biti dovoljan bod što neće biti teško pošto su rivali Sparta, Fortuna i RKC.

Inače, ovo je bila prva utakmica nakon skoro 14 godina u kojoj je PSV postigao osam i više golova. Bio je oktobar 2010. kada je Feyenoord primio čak 10 pogodaka.

Top Komentari

DDG
Postigli “čet” golova. Ne bi nas Čauš iznevjerio pa da napiše prilog bez neke ovakve provale
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi