Preuzimanje završeno

Vlasnici Manchester Cityja zvanično dodali deveti klub svojoj "kolekciji"

City Football Group (CFG) je kompanija pod čijim je okriljem Manchester City. Građani su ujedno i perijanica CFG-ove "kolekcije" fudbalskih klubova.

Još ranije se špekulisalo da će CFG kupiti i belgijski Lommel, a to se danas i zvanično desilo.

CFG je će, što je i dio dogovora, isplatiti Lommelove dugove u iznosu od blizu dva miliona eura.

Inače, Abu Dhabi United Group, koja je faktički vlasnik Cityja ima većinski udio u CFG-u. Značajan udio u dionicama ove kompanije imaju i neke američke i kineske organizacije.

Posljednja akvizicija CFG-a prije kupovine Lommela bio je indijski superligaš Mumbai City FC. Preuzimanje ovog kluba se desilo u novembru 2019. godine.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Inače, Lommel je belgijski drugoligaš. Riječ je klubu sa sjeveroistoka Belgije koji "stanuje" na Sovereinstadionu, fudbalskom zdanju od oko 8000 sjedećih mjesta.

Sada je CFG u potpunom ili parcijalnom vlasništvu sljedećih klubova: Manchester City, New York City FC, Melborune City, Yokohama F Marinos, Montevideo City Torque, Girona, Sichuan Jiuniu, Mumbay City i Lommel.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.