L'Equipe: Pep je već dogovorio prvo pojačanje, platit će ga između 50 i 60 miliona eura

Stiže iz Lyona

L'Equipe: Pep je već dogovorio prvo pojačanje, platit će ga između 50 i 60 miliona eura

E. Škorić

I dok se čeka konačna odluka o tome hoće li se sezona u Engleskoj nastaviti ili završiti zbog pandemije koronavirusa, Pep Guardiola već radi na pojačanjima za njegov Manchester City.

Pepov City je ostao bez titule jer ima trenutno 25 bodova manje od vodećeg Liverpoola, koji bi u svakom slučaju trebao da osvoji naslov prvaka poslije 30 godina čekanja.

City čeka revanš osmine finala Lige prvaka protiv Real Madrida, ali zbog pandemije koronavirusa za sada je sve u zastoju. Ipak, unatoč svemu, Pep uveliko sprema pojačanja i poznato je ko je prvi na listi njegovih želja.

Prema pisanju L'Equipa, veznjak Lyona Houssem Aouar definitivno prelazi u City, bez obzira na to hoće li Lyon iduće sezone igrati Evropu ili ne.

Lyon je ostao bez Evrope nakon odluke Francuskog nogometnog saveza da prekine prvenstvo, ali još uvijek se takmiči u Ligi prvaka i pravnim putem traži poništenje odluke Lige 1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City i Lyon su u pregovorima i 21-godišnji mladi francuski reprezentativac i proizvod Lyonove škole nogometa trebao bi za oko 50 do 60 miliona eura pred početak nove sezone preći na Etihad.

Talentovani Aouar nalazi se na meti još nekoliko velikih klubova, ali sve su prilike da će City biti njegov naredni tim. Za Lyon je do prekida sezone odigrao 25 mečeva i postigao je tri gola uz tri asistencije u Ligi 1.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi