Važna pobjeda Crvenih vragova

United na krilima Fernandesa razbio Brighton

Edmir Škorić

U meču 32. kola engleske Premier lige Manchester United je gostovao u Brightonu i protiv istoimene domaće momčadi slavio s 3:0.

United planira da igra Ligu prvaka naredne sezone, ali i dalje je ispod četvtog mjesta i u svakom meču nema pravo na kiks, posebno ne na gostovanju kod ekipe koja se nalazi u donjem dijelu tabele kao što je Brighton.

Ole Gunnar Solskjaer je i večeras izveo najjači sastav koji ima na raspolaganju, a njegov tim nije se previše namučio da upiše nova tri boda.

Mason Greenwood je lijepim prodorom i golom u 16. minuti trasirao put Uniteda ka novoj pobjedi, a onda je na scenu stupio Bruno Fernandes, koji mrežu Brightona trese u 29. i 50. minuti.

Crveni vragovi imaju 52 boda i na petom su mjestu, dok Chelsea ima dva boda više i utakmicu manje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

United 4. jula na Old Traffordu dočekuje Bournemouth.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.