City "ugasio" klub bogate historije, navijači nisu mogli da podnesu ispadanje u treću ligu

Tonu sve dublje

City "ugasio" klub bogate historije, navijači nisu mogli da podnesu ispadanje u treću ligu

Edmir Škorić
Teme:

Početkom septembra 2020. godine kupio ih je City Football Group, superbogataška kompanija iz Abu Dhabija, koja upravlja i Manchester Cityjem, pa je djelovalo da dolaze bolji dani, ali francuski klub je sada ispao u treću ligu.

City Football Group je kupio većinski dio u Troyesu, francuskom drugoligašu i navijači su bili uvjereni da dolaze velike stvari, da će se vratiti u Ligue 1, da će igrati i Evropu... Troyes se odmah vratio u Ligue 1, pa je sve bilo divno i krasno, no sreća nije dugo trajala.

U petak navečer Troyes je na svom terenu ugostio Valenciennes u 36. kolu Ligue 2. Vodili su 1:0, 16-plasirani Dunkerque je gubio u gostima kod Quevilly Rouena. No, u drugom poluvremenu je Valenciennes izjednačio, a Dunquerque došao do preokreta.

U 89. minuti navijači Troyesa svjesni da im klub ispada, odlučili su da prekin uutakmicu, pa su teren zasuli bakljama uz skandiranje "Hvala City".

Ova dva uzastopna ispadanja dolaze kao posljedica lošeg upravljanja City Football Groupa s Troyesom. Grupa investitora je 2020. godine kupila francuski klub koji je bio u Ligue 2. Ostvarili su promociju u Ligue 1 i tu su počeli problemi.

Oglasi

Potpisali su Savija za 6,5 ​​miliona eura (što je postalo najskuplje pojačanje u njihovoj historiji), a on nije ni debitovao. Prošle sezone odmah je otišao na posudbu u PSV. Ove godine ponovo je posuđen Gironi (u vlasništvu City Groupa), a ovog će ljeta potpisati za Manchester City.

Kao i ovaj slučaj, postoje i druge nepravilnosti u potpisivanju Troyesa koje su ih odvele iz Ligue 1 u treću ligu u dvije godine . Besmjerni sportski projekt i čelnici koji ne mare za klub i navijače.

Troyes će od naredne sezone igrati u trećoj ligi, a zabrinuti navijači pitaju se da li će stvari krenuti nabolje ili će se njihovo propadanje nastaviti, a mnogi su opravdano zabrinuti da bi mogli ići putem propasti i konačnog gašenja.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije