Delirijum na stadionu, trese se grad: Traktordžije nakon 22 godine posta u Premiershipu!

Filmska priča

Delirijum na stadionu, trese se grad: Traktordžije nakon 22 godine posta u Premiershipu!

Haris Zilić

Ako je neko imao nedoumice da li je Engleska fudbalska majka i da li su najveće romantične fudbalske priče dalje od Ostrva, danas je dobio sve moguće odgovore.

Ipswich Town se nakon 22 godine vratio u engleski Premiership i to na način koji je u domenima filmske priče.

Popularne Traktordžije su prošle godine osvojile Legaue One i vratili se u Championship, a za dvije sezone izborili su dvije promocije.

Klub je prije četiri godine bio u veoma teškoj situaciji prijetio i bankrot, a danas se trese grad, niko nije u kućama, svi su na ulicama!

Ipswich Town je prije početka sezone na kladionicama bio najozbiljniji kandidat za povratak u League One i bili su ekipa sa namjanjim budžetom u drugoligaškom karavanu.

Uložili su samo 4,7 miliona funti u ekipu i na kraju su sezonu završili sa 96 bodova, na drugom mjestu iza Leicestera i idu direktno u Premiership.

Oglasi

Tvorac ovog fudbalskog čuda iz Engleske je menadžer Keiran McKenna 37-godišnji trener iz Sjeverne Irske koji je najmlađi stručnjak u engleskom profi fudbalu.

Dan za pamćenje i lekcija za mnoge, ne treba ni govoriti kako je izgledao stadion Portman Road danas nakon posljednjeg sudijskog zivžduka.

Ipswich je u 46. kolu Championshipa sa 2:0 savladao Huddersfield i ludnica je mogla početi.

Leciester je osvojio Championship sa 97 bodova, Ipswich je drugoplasirani sa 96 bodova i ova dva tima idu direktno u Premiership naredne sezone.

Za posljednju kartu kroz play-off borit će se Leeds United, Southampton, WBA i Norwich.

Iz Championshipa ispale su ekipe Birminghama, Huddersfielda i Roterhama, a novi članovi su Portsmouth i Derby County, dok se čeka treći član Championshipa po završetku playoffa League One.

Top Komentari

AlphaStrong
Vidi brate @BosanskaSvedska dokle doguraše traktordžije, da daaaa, hahaha.
2 0
Tutumaca
Bilo je i kod vas traktora nisu oni jedini
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije