Apsolutno iznenađenje

Pristalice senzacije u Ligama petice već kuju planove za Evropu, BiH među omiljenim destinacijama

Admin Čaušević

Svaka sezona donese neku senzaciju u najjačim ligama Evrope. U takmičarskoj godini 2019/20 taj epitet definitivno mogu poprimiti fudbaleri Granade. 

Pobjedom nad Athletic Bilbaom (4:0) te porazom Getafe na gostovanju Levanteu (1:0) Granada je sezonu La lige okončala na sedmom mjestu.

Tako će ovaj klub po prvi put u 90-godina dugoj historiji igrati međunardone utakmice. Taj podvig je ostvaren u povratničkoj sezoni u španski elitni rang.

Premijerni evropski put Granada će početi u drugom pretkolu Europa lige, a navijači tog kluba već kuju planove za evropsko ljeto, barem na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bosna i Hercegovina je istaknuta kao jedna od omiljenih destinacija jer Granada može igrati sa Zrinjskim, Željezničarem i Borcem pod uslovom da bh. klubovi ostvare plasman u drugo pretkolo.

Podsjećanja radi, prilikom žrijeba prvog pretkola zakazanog za 10. august Zrinjski će biti nositelja, dok će se Željezničar i Borac naći među nenositeljima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.