Bartomeu spašava što se spasiti da

Setien još uvijek zvanično nije dobio otkaz, a Barcelona je već pronašla novog trenera

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć doživjela jednu od najvećih blamaža jer su u četvrtfinalu Lige prvaka poraženi od Bayerna sa 8:2.

Već tri godine zaredom Katalonci na katastrofalan način ispadaju iz Lige prvaka, a nakon Rome i Liverpoola novi udarac zadao im je Bayern. Sinoćnji meč pokazao je da se u Barceloni nešto hitno mora mijenjati, od predsjednika pa do igračkog kadra.

Španski mediji sinoć su nakon utakmice objavili da je klub odlučio da Quique Setien neće voditi više ekipu, a njegov otkaz trebao bi danas biti ozvaničen.

Navodno, Josep Maria Bartomeu pokušava na sve načine da smiri situaciju jer je i njegova predsjednička funkcija itekako uzdrmana. Navodno, on od početka nije vjerovao u rezultat Barcelone protiv Bayerna jer je već obavio razgovor s jednim od kandidata za trenersko mjesto.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mundo Deportivo piše da je Bartomeu prije nekoliko dana imao večeru s argentinskim trenerom Mauriciom Pochettinom koji je glavni kandidat za novog trenera Barcelone.

Španski mediji vjeruju da će on biti nasljednik Setiena jer su Xavi i Ronald Koeman odbili dolazak na Camp Nou. Xavi ne želi voditi Barcu dok je Bartomeu predsjednik, dok Koeman želi ostati selektor Nizozemnske barem još godinu dana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.